KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Bir öğretmenin Karasu’da düzenlenen ilk eğitim seminerinde kendisini kötü hissetmesi üzerine yapılan testi pozitif çıktı. Maske kullanımı, sosyal mesafe ve ortamın havalandırılmasına hassasiyet gösterilen seminerde pozitif vaka olan öğretmen, evinde 21 gün karantinaya alındı. Öğretmen ile birlikte çocuğu da pozitif çıktı. Henüz belirtilerine rastlanmayan öğretmenin eşi de 14 günlük karantina sürecine katıldı.

 

Eğitim camiasının olay sonrası endişe duyması üzerine öğretmenleri bilgilendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “İlçe Sağlık Müdürümüz ile karşılaştığımız durum sonrası görüştük. Seminer boyunca maske kullanımına, sosyal mesafeye, ortamın temizlik ve havalandırılmasına, son derece dikkat ettik. Öğretmenlerimiz endişe duymasın” şeklinde konuştu.

 

Belirtilere rastlamadık

 

Öğretmenimiz, ilk seminerde pozitif olduğunu öğrendi. Yani bu, virüsü seminer ortamında değil, dışarıdan kaptığının da kanıtı” diye belirten Çetin Turhan, “Seminer boyunca öğretmenimiz ve diğer öğretmenler, kesinlikle temas halinde bulunmadı. Şu ana kadar hiçbir öğretmenimizde de virüse dair belirtilere rastlamadık” ifadelerini kullandı.

 

Panik oluşturacak bir durumun olmadığına da vurgu yapan Turhan, “Biz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak koronavirüs ile savaş noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Tüm okullarımız, hijyen kuralları içerisinde yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Çocuklarımızı çok özledik. Tüm çabamız bir an önce onlara sağlıkla kavuşmak” sözlerine yer verdi.