-

Ülkemizde salgın hastalığın başladığı ilk günden itibaren en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimini sağlayan Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kimya, mobilya, bilişim ve metal atölyelerini gezen Savaşçı, öğretmen ve öğrencilerin birlikte yaptığı üretimleri yerinde inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilk olarak kimya bölümünde dezenfektan başta olmak üzere kolonya, sıvı sabun, çamaşır suyu ve yüzey temizleyici maddelerin üretimlerini devam ettiğini ve Şehit Hasan Keleş MTAL’in çabasını takdirle karşıladığını ifade etti.

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Savaşçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle düzenlenen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesinde okul kütüphanelerine mobilya üretimi gerçekleştiren okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Üretim konusunda tecrübe kazanan meslek liselerinin önümüzdeki süreçte ürün çeşitliliğini daha da artırarak ülke ekonomisine katkılarının devam edeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra kalifiye bir şekilde iş hayatında yer alabileceklerini ifade etti.