-

10 yıldır Karasu Merkez Camii karşısında eşsiz pide lezzetleriyle müşterilerini ağırlayan Salih Usta, yani Salih Ceylan, Bafra ve Sürmene pidelerinin tarifini verdi. “Bafra pidesinin sırrı hamurunda ve kıymasının özel yapılma şeklinde” diyen Ceylan, “Hamurun yoğrulması çok önemli. Makine kullanılmadan elle açıldığı için lezzetine lezzet katar. Piştikten sonra da kesilerek arasına ev yapımı tereyağı kesilerek eklenir” şeklinde konuştu.

“Sürmene pidesinin hamuru da elle açılır. Pişirme sırasında yaklaşık 150 gram tereyağı kullanıyoruz. Sürmene pidesinin en büyük sırrı ise peyniri” diyerek önemli noktaya dikkat çeken Salih Ceylan, “Bu pide de kaşar peyniri kullanılmaz. İmansız dediğimiz üç çeşit peynirin karışımından oluşur. Pişmeye yakın ise üzerine kırılan yumurta nefis bir tat katıyor” diye konuştu.

ASLA ÇATAL BIÇAK KULLANILMAZ

Ceylan, “Sürmene pidesinin en büyük özelliği de çatal ve bıçak kullanılmaz. Elle yenmesi en büyük özelliğidir. Kenarlarından kopartılarak ortasına banarak yenilmesi Sürmene pidesinin karakteristik özelliğidir” diyerek Sürmene pidesi hakkında bilinmeyen bir detayı da açıkladı.

Ayrıca iki meşhur pidenin yanı sıra Salih Usta’nın kişiye özel karışık pidesi de beğenilerek tercih ediliyor. Kişiye özel pidede, müşterinin istediği malzemeler kullanılarak hazırlanılıyor. Bu pide de üzerine ev yapımı tereyağı sürülerek servis ediliyor.

HIZLI PAKET SERVİS

Karasu Merkez Camii karşısında hizmet veren Salih Ceylan (Salih Usta) pandemi tedbirleri dolayısıyla paket servis ve gel-al şeklinde hizmet veriyor. Ceylan, “Müşterilerimiz, vazgeçilmez lezzeti evlerine ve iş yerlerine sipariş edebilir. 0264 718 80 10 ve 0543 570 41 82 numaralı telefonlardan paket servisi siparişinde bulunabilirler” dedi.

ADI DA TADI DA DİKKAT ÇEKİYOR

Salih Usta’nın Karasu’da tek olan Günahkar tatlısı da çok tercih ediliyor. Tatlıyı yiyen müşterinin “Bu tatlıyı yiyen günaha girer” dediği için adının Günahkar kaldığına değinen Salih Ceylan, “Karışık tatlımız bağışıklık sistemini güçlü tutuyor, kaybolan direnci ve kuvveti enerji olarak sağlıyor” diye konuştu.

Günahkar tatlısının toprak güveçte piştiğine vurgu yapan Ceylan, “Yüzde yüz doğal sütten yapılan ve Hamsiköy’e yakın fırında sütlaca ekleme yaparak güçlendirdik. Kemalpaşa tatlısı ve köy yapımı kabak tatlısı ilave ettik. Kestane balı ile güçlendirdiğimiz tatlıya özel yapım manda kaymağı ilave ettik. Kaymak, hazır bir kaymak değil. En lezzet veren nokta ise üzerine Karasu fındığı ilave etmiş olmamız” diyerek lezzet sırrını verdi.

SALİH USTA'NIN LEZZET SIRRI (İZLE):