11 ayın sultanı Ramazan 11 Mart pazartesi günü başlıyor. Bir yandan vatandaşlar bir yandan ise esnaf Ramazan hazırlıklarına devam ediyor. İftar sofralarının vazgeçilmez ürünü olan hurma ise tezgahlarda yerini aldı. Karasu Aktar Baharat Sahibi Özgür Batur ise hem hurmanın hem de hurma çekirdeğinin şifa ve vitamin deposu olduğunu belirtti.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Batur, “Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda tezgahlarımız hurmalar ile süslendi. Hurma, iftar soframızdan eksik olmaz faydaları ise saymakla bitmez” dedi. “Birinci sınıf kalite, her bütçeye uygun hurma çeşitlerini getirdik” diyen Batur, hurma alınırken dikkat edilmesi gerekenlerde de bahsetti. Özgür Batur, “Hurmanın dışının parlak, canlı, kabuk atmamış, çamur gibi olmayan ve sap kısımlarının açık olması gerekmektedir. Hurma alırken özellikle bunlara dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

ŞİFALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Hurma çeşitlerinden de söz eden Batur, “Kudüs, mebrun, sukkari ve İran hurması elimizde mevcut. Hem hurma hem de hurma çekirdeği çok şifalıdır. Hurma çekirdeği temizlenip, yıkanıp, kurutulup ister ıhlamur çayına ister demleme yöntemiyle isterlerse öğütülüp yoğurda ya da bala katılarak tüketilebilir. Hem hurmayı hem de hurma çekirdeğini diyabet hastaları dikkatli kullanmalıdır” dedi.

RAMAZAN KAMPAYASI

Karasu Aktar Baharat Sahibi Özgür Batur, “Her zaman yaptığımız gibi bu Ramazan’da da kampanyalı hurma çeşitlerimiz ile vatandaşımızın hizmetinde olacağız. Ramazan boyunca zam yapmayacağız. Ramazan’dan önce hurma ne kadarsa Ramazan boyunca da öyle olacak. Bu Ramazan’da taze, kaliteli ve uygun hurmayı Karasu Aktar Baharat olarak vatandaşımıza sunacağımıza taahhüt ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 3687

N V T 3689

N V T 3686

N V T 3684