-

Pandemi döneminde bazı esnafın ekonomik açıdan zor günler geçirdiğini söyleyen Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Balcı, aylık oda aidat masraflarını erteleyerek esnafa destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak imkanları doğrultusunda destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Balcı, “Desteklerimizi yetkiler dahilinde yapabiliyoruz. Oda başkanlarımız, esnaflarını korumak için tedbirler alıyor” dedi.

KİRA ALANLAR DA YARDIMCI OLMALI

Faaliyeti durdurulan Karasulu esnafların en çok kirada zorlandığını ve mülk sahiplerinin esnafa kira konusunda yardımcı olması gerektiğini de vurgulayan İlyas Balcı, “Evine ekmek götüremeyen esnaf ve çalışanlara Devlet’in de yardımı gerekiyor. Beklentimiz bu yönde” diye konuştu.

Oda olarak büyük bir destek veremediklerini ve bu durumdan da üzüntü duyduklarını dile getiren Başkan İlyas Balcı, “Kooperatif başkanlarımız bu durum için uğraşmakta. Ne derece başarılı olunabilir onu da bilmiyoruz. Tek temennimizin hükümetimizin bir destek sağlaması” dedi.