-

Karasu’da bulunan 3 bin 285 hayvan için 213 bin lira yem desteklemesi yatırıldığını belirten Karasu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Civelek, “20 baş üzeri dişi hayvanı olan üreticilerimiz kararname gereği maalesef bu desteklemeden yararlanamadı” diye açıklamada bulundu.

Ulusal süt konseyinin de 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak süt fiyatını duyurduğunu söyleyen Civelek, “Gıda komitesi yeni yıl için süte 50 kuruş zam yapılmasını uygun görerek tavsiye fiyatını 2 lira 80 kuruş olarak belirledi” dedi.

SONUCU OLUMSUZ OLACAK!

“Bakanlığımız, fiyatı iyi görmüş olmalı ki yıl sonuna kadar 40 kuruş olarak ödeneceğini söylediği süt desteklemesini 30 kuruşa düşürdü” diyen Başkan Yusuf Civelek, “Fiyat maalesef üreticilerimizin beklentilerinin altında kaldı. Enflasyon hesapları için üreticilerin kazançlarının kullanılması ilerleyen zamanlarda birçok olumsuz sonucu olacak” ifadelerini kullandı.

Pandemi süreci ve iklim değişikliğinin tarım üzerine olumsuz etkisi olduğuna vurgu yapan Civelek, “Artan su tüketimi ve kurak geçen iklim, tarımı olumsuz etkiledi. Bu olumsuz durumlara karşı evde geçirdiğimiz günlerde gıda tüketimi de ters orantılı olarak arttı” diye konuştu.

GIDA FİYATLARI OLUMSUZ ETKİLENECEK

Karasu Süt Üreticileri Başkanı Yusuf Civelek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Tüm bunlar gıda üretimi yapan çiftçilerin korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması için ekstra çaba gösterilmesi gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki aylarda birçok ülkeyi gıda maddeleri konusunda korumacı politikalar izlerken görebiliriz. Bu da gıda fiyatlarında olumsuz etkiye sebep olabilir”