-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Karasu’da Pektaşlar Çiftliği bünyesinde hizmet veren Pektaş Kasap ve Şarküteri İşletmecisi Ersel Pektaş, beyaz et ürünlerinin fiyatında, yüzde 50 oranında artış olduğunu belirtti. Tavuk ürünlerinin fiyatının artmasından vatandaş kadar kendilerinin de memnun olmadığını söyleyen Ersel Pektaş, “Müşteriye fiyatları söylerken biz utanıyoruz” dedi.

Pandemi dönemiyle beraber bazı tavuk ürünlerinde yüzde 50’den de fazla artış olduğuna dikkat çeken Pektaş, “Firmalardan mı kaynaklı bilmiyoruz ama bir fırsatçılık söz konusu. Ama ortalama yüzde 50’lik artış vatandaşın cebini yoruyor” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR CEP YAKIYOR!

İşletmesi Ersel Pektaş, kilosu 15 lira olan inciğin 25 liraya, 20 lira olan kanadın 32 liraya, bütün tavuğun 17 liraya ve bagetin de 25 liraya yükseldiğini dile getirdi. Pektaş, “Vatandaş, yüzde 70’lik artış olan ürünü alacağına yarım kilo kırmızı et almayı tercih ediyor. Ben de olsam öyle yapardım” sözleri de dikkatlerden kaçmıyor.

YETKİLİLER EL ATMALI

Artan fiyatlardan elbette ilk olarak vatandaş şikayetçi durumda. Tekin Arslan, “Fiyatlar çok yükseldi. Beyaz et fiyatları, kırmızı ete yaklaştı. Balık yokluğunda tavuğa yönelmiştik. Artan fiyatlar bizi kırmızı ete yöneltiyor. Yetkililerden bu artışa engel olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

FİYATLARI SÖYLERKEN BİZ UTANIYORUZ! (izle):