KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

Karasu Belediye hizmet binasında bulunan İŞKUR Hizmet Noktası’nda hafta içi hareketli saatler yaşandı. Geçici olarak faaliyeti durdurulan işyeri sahipleri ve çalışanları, kendileri için tanınan haklardan faydalanmak için hizmet noktasına başvurdu. Sosyal mesafeyi dikkate alan ve aralarında birer metre mesafe bırakan vatandaşların başvurularıyla İŞKUR’da bir yoğunluk gözlemlendi. Konuyla alakalı açıklama yapan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak bazı işletmelerde faaliyetlerin durdurulmasıyla çalışamayan vatandaşlarımız, işsizlik maaşı başvuruş yapmak veya kısa çalışma programından yararlanmak için belediye hizmet binamızda bulunan İŞKUR Hizmet Noktası’na başvuruda bulunmaya başladı” dedi.

 

İnternetten yapılabilir

 

İşlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımız, işsizlik maaşından faydalanmak isterken, işverenler de kısa çalışma programına internet üzerinden başvuruda bulunabiliyor” diye Ağun, “İşyeri sahipleri, son üç yıl içerisinde 450 gün çalışma primi mevcut olan çalışanları için başvuru yapabiliyor. Bu çalışanların, çalıştıkları işletme yeniden faaliyete geçene kadar günlük brüt ücretinin yüzde 60’ını devlet karşılıyor. İşverenler, başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilir. İŞKUR Hizmet Noktası’na gelmelerine gerek yok” şeklinde konuştu.

 

İşçi alımları durdu

 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kamu alımına da başvuruların olduğunu söyleyen Ağun, “Şu an için işçi arayan işveren ya da iş arayan vatandaşların başvuruları olmuyor. Çünkü çok sayıda işletmenin faaliyeti tedbirler kapsamında geçici olarak durduğu için işçi alımı da olmuyor. Bu durumun yanı sıra İşsizlik maaşı başvurunda bulunanların sayısı, normal sürece göre yüzde 60 oranında arttı” ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: