KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi  /  Kamera: Esra Angün


 

Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarında işletme sahiplerinin sıkı tedbir ve önlemler aldıkları görüldü. Günün ilk dakikalarından itibaren müşteriler berber ve kuaförler önünde kalabalık oluşturmaya başladı. Randevu usulüyle çalışmaya başlayan kuaförlerde tek kullanımlık havlu ve örtülerin kullanıldığı gözlerden kaçmadı.

 

Karasu’da hizmet veren Aşık Erkek Kuaförü işletmecisi Cavit Aşık, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler eşliğinde hizmet vermeye başlamaktan memnun olduğunu söyledi. Normal süreçte beş koltukta, beş personelle hizmet verdiklerini söyleyen Aşık, kural gereği sosyal mesafe oluşturduklarını ve koltuk sayısını üçe indirdiklerini söyledi.

 

Tek kullanımlık örtü ve havlunun, maliyeti arttırmasına rağmen bu maliyeti müşteriye yansıtmayacaklarını belirten Cavit Aşık, “Fiyatlarımızda bir değişiklik olmadı. İki ay önceki fiyatlarla devam ediyoruz. Saç – sakalı 30 liradan kesiyoruz” dedi. Her müşteri öncesi ve sonrasında dezenfektan makinası ile temizlik yaptıklarını ifade eden işletmeci Aşık, makine ve makasların da dezenfekte ettiklerini söyledi.

 

İşletme müşterilerinden Süleyman Bilgin de uygulamadan ve tedbirlerden memnun olduğunu söyledi. “Kendimizi güven içerisinde hissediyoruz” diyen Bilgin, “Önlemler ile virüsten korunduğumuza inanıyorum. İşletmeye, aldığı tedbirlerden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: