-

Yurtlara yerleşememe ve kiralık ev bulamama gibi nedenlerden dolayı kalacak yeri olmayan üniversite öğrencilerine, Karasu Belediyesi el uzattığını açıkladı. Öğrenciler, Belediye tarafından kiralanan otellerde ev bulana kadar misafir edilecek.

Kalıcı barınma yeri olmayan üniversite öğrencilerinin, Belediye tarafından kiralanan otelde geçici bir süreyle misafir edileceğini belirten Başkan İshak Sarı, “Bugünlerde Karasu’muza, ülkemizin çeşitli illerinden üniversite için gençlerimiz gelmekte. Kendisine yurt çıkmayan var, ev bulmakta zorluk çeken var” dedi.

YERLEŞTİRİLENLER VAR

Sarı, “Yurt çıkmayan ya da ev bulamayan öğrencilerimiz bilsinler ki Karasu Belediyesi her zaman yanlarında. Barınma sorunu yaşayan öğrencilerimizi ilçemizde hizmet veren otellerimizde ev bulana kadar ücretsiz olarak ağırlıyoruz. Şu ana kadar başvuran öğrencilerimizi aileleriyle iletişime geçerek otellerimize yerleştirdik ve sorunsuz bir şekilde eğitim hayatlarına devam etmelerini sağladık” diye konuştu.

Başkan İshak Sarı, “Onlar bizim misafirimiz. Yurt çıkıncaya kadar ya da ev buluncaya kadar Belediyemizin misafiri olarak temiz ve pandemi şartlarına uygun, sağlıklı bir ortamda vakitlerini geçirmelerini sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.