KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

1 Haziran Pazartesi günü itibariyle kalkan yasaklar:

 

- Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu 15 şehre giriş ve çıkışlar serbest hale geldi.

 

- Şehirlerarası toplu taşıma araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra Biletleme yapılacak. (Uygulamayı indirmek için tıklayın)

 

- Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş altı genç ve çocuklar, yanlarında velisi / vasisi olmak şartıyla seyahat izin belgesi almadan şehir içi veya şehirlerarası seyahat edebilecek. Fakat tek başlarına sokağa çıkmalarına izin verilmeyecek.

 

- Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, bazı kısıtlamalarla beraber açılarak hizmet verebilecek. Bu işletmeler saat 22:00’da kapanacak.

 

- Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna ve SPA gibi işletmeler yeniden hizmet vermeye başlayacak. Bu işletmeler saat 22:00’a kadar açık kalacak.

 

- Spor merkezleri ve spor tesisleri hizmet veremeye başlayacak fakat saat 24:00’a kadar açık kalabilecek.

 

- Halka açık olan park, bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire alanları, ören yerleri ve plajlarda belirlenen kurallar ve sosyal mesafeyi koruma şartıyla piknik, yürüyüş, spor yapmak, balık tutmak  serbest olacak.

 

- Sosyete pazarı, Pazar, sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta ve zaruri olmayan ihtiyaç malzemeleri belli kurallar eşliğinde satılabilecek.

 

 

1 Haziran Pazartesi günü itibariyle devam eden yasak ve kısıtlamalar:

 

- Kamuya açık alanlarda ve işletmelerde, toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunluluğu devam edecek.

 

- 65 yaş üzeri vatandaşların seyahat yasağı devam ediyor. Bu yaş grubu vatandaşlar, gidecekleri yerde en az bir ay kalma şartıyla (daha fazla da kalabilir) ALO 199 veya e-Devlet üzerinden izin alarak tek yönlü seyahat edebilecek.

 

- Geçici olarak faaliyeti durdurulan kafe, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokalleri gibi işletmelerde iskambil, okey, tavla gibi oyunlar oynatılmayacak. Nargile satışı yapılmayacak. Dans ve oyunlar oynanmayacak, canlı müzik yapılamayacak.

 

- Yerleşim yeri içerisinde olan park ve bahçelerde mangal yapılmasına izin verilmeyecek.