KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Esra Angün

Karasu Resuller Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Şehit Jandarma Komando Er Serkan Sağır’ın babası Yusuf Sağır, mahallenin girişine kendi girişimleri ve geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun desteğiyle şehitler anıtı yaptırdı. Karasu başta olmak üzere Sakarya’daki tüm şehitlerin yer aldığı anıtta, şehit oldukları tarih sırasına göre dizilen şehitler hakkında bilgiler yer alıyor.

Şehitler anıtında vatandaşların semaverde çayını demleyip dinlenebileceği bir kamelya da yer alıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün şehitler anıtının temelinin atıldığını belirten Muhtar Sağır, “Burada anıtın temellerini atarken girişimin yaşandığını öğrendim. O zaman daha bir aşkla şevkle anıtın yapımına başladım. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Anıtın yapımında desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zeki Toçoğlu, Ali Oktar ve Selim Öz’e teşekkürlerini ileten Yusuf Sağır, “Şehitler anıtının yapımında yardımcı olan kurum yetkilileri ve vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. “Anıtı gelip gören vatandaşlardan şehitlerin ruhuna bir Fatiha okumaları, dua etmeleri bizi memnun ediyor” diyen Sağır, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu belirtti.

Anıtın çevresinin daha güzel bir görünüme kavuşması için hayırseverlerden destek isteyen Yusuf Sağır, “Alana 3 - 4 bayrak daha dikmemiz ve çevresini ağaçlandırmamız gerekiyor. Hayırsever vatandaşların gayretleriyle yapacağız, inşallah” şeklinde konuştu. Sağır, şehitler anıtın hemen karşısında şehitler ormanının da bulunduğuna da değindi.

Karasu’nun 149 terör şehidi için 149 ağaç diktiklerini ifade eden Muhtar Sağır, “Ağaçlar henüz küçük. Ancak nasip olursa ağaçlar büyüdükten sonra daha güzel bir alana kavuşmuş olacak ve her ağaca birer şehit ismi vererek kalıcı hale getireceğiz. Bu çalışmalarımız, bizden sonraki nesle de örnek olur, inşallah” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN buraya TIKLAYIN