Karasu sahil yolundaki orta refüj aydınlatmalarının yer yer yetersiz olması, vatandaşın şikayetini arttırmaya başladı. Doğu Karadeniz Caddesi başta olmak üzere bazı caddelerde de aynı sorunun olması, vatandaşın büyük tepkisini çekmeye başladı. Öğretmenler Sitesi önünde yer alan dönel kavşakta da orta aydınlatma bulunmayınca, burada zaman zaman kazaların yaşanması da kaçınılmaz oluyor.

 

Araçların karanlık bir sahil yolunu kullanmasından şikayetçi olan vatandaşlar ve tatilciler, “Araçlar bizi göremiyor, böyle güzel bir tatil ilçesinde, yoğun bir şekilde kullanılan sahil yolunun karanlığa terk edilmesi anlaşılır şey değil” diyerek tepkilerini dile getiren tatilciler ve Karasulu vatandaşlar, Doğu Karadeniz Caddesi’nde aydınlatma direklerinde yanmayan lambaların onarılmasını ya da direklerin değiştirilmesini bekliyor.

 

Eski tip beton direklerin, olası bir kaza sırasında can alacağını ve hayati risk oluşturduğunu belirten sürücüler ise, “Artık bulvarlarda ve işlet caddelerde beton yerine hayati risk oluşturmayan direkler kullanılıyor. Neden hala burada eski tip direkler var ve aydınlatma da yetersiz?” diyerek yetkililerden bir açıklama bekliyor. Öğretmenler Sitesi önündeki göbekte de orta aydınlatmanın olmaması, buradan geçen vatandaşlar ile araçları, sık sık kazanın eşiğine getiriyor.