-

Atık yağ ve atık pillerin doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi hedeflenen projeye tüm okullardan destek beklediklerini belirten Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Amacımız, evlerimizden veya işletmelerimizden çıkan bitkisel atık yağların ve atık pillerin çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve doğanın bu yağlar ve pillerin atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunmasıdır” dedi.

“Unutmayalım ki bir litre atık yağ, yaklaşık bir milyon litre içme suyunu kirletebiliyor ve bir adet atık kalem pil ise yaklaşık dört metre küp toprağı zehirleyebiliyor” diyerek bilgi veren Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalı. ‘Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, yaşanabilir bir çevredir’ anlayışıyla hareket ederek ilçemizde okullar arası atık yağların ve atık pillerin toplanması kampanyası başlattık.

Kampanyaya katılım sağlayan okullarımıza çeşitli hediyelerimiz olacaktık. Hem çevremiz hem çocuklarımız hem de okullarımız kazansın istedik. Okullarımızdan ve özellikle velilerimizden kampanyamıza büyük destek bekliyoruz”