KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi


Karasu Tepetarla Mahallesi Muhtarı Hasan Tabiloğlu, son günlerde Karasu gündemini meşgul eden konuyla alakalı bir açıklamada bulundu. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik’in görevini devam ettirmeyeceği konusunda açıklamasının ardından çeşitli söylemlerde bulunulmuştu.

 

Bu söylemler içerisinde kendi adının da geçmesi üzerine açıklama yapan Muhtar Tabiloğlu, “Muhtarlar Derneği’nin bölünmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ne AK Parti Teşkilatı’nın ne diğer siyasi parti teşkilatlarının ne de Belediye’nin böyle bir isteği ya da dayatması söz konusu olmamıştır “ diye konuştu.

 

DERNEK KURMAKTAN VAZ GEÇTİK

 

Yeni dernek kurmak için kendisinin ve muhtar arkadaşlarının girişimlerinin olduğunu fakat bölünmenin doğru olmayacağı kanısına vardıktan sonra bu girişimden vazgeçtiklerini ifade eden Tabiloğlu, “Şubat ayında, derneği faaliyete geçirmekten vazgeçtik. Böylece mevcut muhtarlarımızla dernek içinde yeniden birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

 

Muhtarlık görevim süresince hiçbir bürokrat veya siyasi şahsiyetin desteğini almadım ya da böyle bir beklentim olmadı” diyen Hasan Tabiloğlu, “Ne Belediye Başkanı İshak Sarı ne de AK Parti İlçe Teşkilatı’nın benim başkan olmam için destekleri bulunmadı” ifadelerini kullandı.

 

BU SÖYLEMLER ASILIZ!

 

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik’in, AK Partili belediyelerin sadece AK Partili muhtarlara hizmet verdiği yönündeki söylemlerinin tamamen asılsız olduğunu dile getiren Tabiloğlu, “Almak istediğimiz hizmetleri, göstererek ve yazılı olarak Karasu Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek aldık. Bunun siyasetle ilgili yoktur” diye konuştu.

 

Tepetarla Mahalle Muhtarı Hasan Tabiloğlu, son olarak "Türker Tetik, seçilmiş bir muhtar olarak görevini yürütmesi konusunda mücadele vermeliydi. Görevinden ayrılmak istemesi yerine, muhtar arkadaşlarla istişare ederek devam etmeliydi” dedikten sonra önümüzdeki seçimde aday olmayacağını dile getirdi.