-

Türk Kızılay Karasu Şubesi gönüllüleri, Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarını kendi elleriyle besledi. Sokak hayvanlarına ekmek ve mama dağıtan gönüllülere Türk Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi de eşlik etti.

İlçe merkezi ve çevre mahallelerde yapılan dağıtımlar ile sokak hayvanları, karnını doyurdu. “İnsanlar, kısıtlamadan dolayı dışarı çıkamadığı için sokak hayvanlarımız yalnız kaldı” diyen Başkan Adem Ekşi, “Gönüllü ordumuza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Biz gönüllülerimizle her zaman gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Beş yıldır Türk Kızılay gönüllüsü olduğunu belirten eğitimci Zehra Türkoğlu Kuba, “Gönüllü olmak isteyen varsa Türk Kızılay’ına bekliyoruz. Çünkü karantina döneminde herkes evindeyken yardıma ihtiyacı olan bir kişi hadi olsa elimizi uzatabiliyorsak çok mutlu oluyoruz. Gönüllü ihtiyacımız var. Biz büyüdükçe mutlu oluyoruz ve yardımlarımız daha çok kişiye ulaşıyor” dedi.

Makine mühendisi olan Türk Kızılay Karasu Gönüllüsü Salim Direk ise, “Nasıl ki insanlara şefkat gösteriliyorsa hayvanlara da şefkatle yaklaşmalıyız. Daha çok canlıya, çevreye elimizi uzatmak için Türk Kızılay’ı çatısı altında herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum” sözlerine yer verdi.

SOKAK HAYVANLARINI BÖYLE BESLEDİLER (izle)