-

KATLANAN FATURALARA VATANDAŞ TEPKİSİ (izle):

...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararıyla 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olan ve aylık tüketimi 150 kWhe üzeri olan abonelere zamlı tarife uygulanması, faturaların da katlanmasına neden oldu.

Kademeli tarife nedeniyle Ocak ayında yüksek faturalarla karşılaşan vatandaş, duruma tepki gösterdi. Karasu’da esnaflık yapan Cüneyt Şener de duruma tepki gösteren vatandaşlardan biri oldu. Bir önceki ay evine 186 lira fatura gelen Şener, Ocak ayında 572 liralık elektrik faturasını görünce şok oldu.

TAM ÜÇ KAT ARTTI

Duruma tepki gösteren Şener, “Gelen elektrik faturaları, vatandaşı bezdirdiği gibi bizi de bezdirdi. Geçen ay evime 186 lira elektrik faturası gelmişti. Bir saat önce telefonuma gelen mesajda öğrendim ki bu ay 572 lira fatura gelmiş” diyerek durumu anlattı.

“Evimizde iki kişi yaşıyoruz. Çalışan insanlar olduğumuz için gündüz elektrik kullanamıyoruz” diyen Cüneyt Şener, “Faturayı görünce şoka girdik. Fuzuli bir elektrik harcamamız yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletimizin buna bir çare bulmasını istiyoruz. Soygun yapılıyor” diye konuştu.

SOYGUNA “DUR” DENMELİ

Aynı sorunu işyerinde de yaşadıklarını belirten Şener, “Dükkanımıza da geçen ay 6 bin 500 lira elektrik gelmişti. Bu ay gelen fatura da 12-13 bin lira civarı oldu. Elektrikten nasıl kısacağız? Yapacak bir şeyimiz de yok. Devlet, bu soyguna çare bulmalı, Resmen soyuluyoruz” diyerek şikayetini dile getirdi.