-

CAMİTEPE MAHALLESİ'NDE ALIŞILMIŞIN DIŞINDA YIKIM (izle):

.......

Karasu – Kaynarca yolu üzeri Camitepe Mahallesi mevkiinde bulunan ve hazineye ait olduğu belirtilen 500 dönümlük alan üzerinde bulunan yapı ve ağaçlar için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce yıkım kararı alınmış ve arazi mahkemelik olmuştu.

Karasu Kaymakamlığı tarafından tahliyesi talep edilen arazide Salı günü yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alışılmışın dışında bir yıkım meydana gelirken sadece arazi üzerindeki fıstık çamlarının kesim işlemi yapıldı. Ayrıca araziyi çevreleyen çitler de yıkıldı.

Arazide bulunan ağaçların vatandaşa ait olduğu ve ticari değerinin de bir milyon liranın üzerinde olduğu öğrenildi. Arazide yer alan yapının, imar barışından faydalandığı fakat, yapı kayıt belgesinin iptali için mahkemenin sürdüğü de belirtildi.

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı, Karasu Orman İşletme Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi Zabıta Ekipleri gözetiminde mahkeme kararıyla vatandaştan tahliyesi istenen ağaçlar, Karasu Belediyesi’ne ait kepçe yardımıyla kesildi ve yıkımı yapıldı.

SEYRELTTİRMEDİLER, KESTİLER

Çam ağaçların seyreltilmesi için 5 yıl önce başvuruda bulunduklarını belirten arazi çalışanı Sabit Genç, “Yanıt olarak ‘Çam kesilemez’ demişlerdi. Şimdi ise devletin kolluk kuvvetleriyle birlikte çam kesimi yapılıyor. 30 yıl önce diktiğimiz çamları gözümüzün önünde yıkıyorlar, katliam yapıyorlar” dedi. Genç, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Burada bir kazanç mı olacak yoksa başkasına mı tahsis edilecek bilemiyorum. Araziyi 35 yıldır kullanan kişinin yanında 10 yıldır çalışıyorum. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Arazideki yapı için imar barışı başvurumu yaptık ve onaylandı, imar barışından faydalandık.

Mahallemizde imar barışından faydalanan başka yapılar da mevcut. Ayrıca mahallemiz sınırlarındaki meralar, botanik bahçesi niyetiyle çevrildi kapatıldı. Hayvancılık yapan aileleri olumsuz etkiledi, hayvanları otlatacağımız meralardan da çıkıp gitmemiz isteniyor.

MAHKEMELİK ALANDA KESİM İDDİASI

Toplam 500 dönüm arazinin yüzde 50’si 2B’den tapuya geçti. Yüzde 50’sine de mahkemeyle zilliyet tapu alındı. Kullandığımız ve ekim yaptığımız yerin kiralanması veya satın alınması için dilekçe verdik. Yıkım yapılan alan da mahkemelik durumda.

Cumhurbaşkanımız ağaç dikmemizi söylüyor, ekim yapmamızı söylüyor ama görüldüğü gibi dikilen ağaçları bugün kesiyorlar. Allah devletimize zeval vermesin, başka da bir şey diyemiyoruz”