-

SUBÜ için Karasu’nun birçok güzelliklere sahip olduğunu belirten Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “Üniversitenin bizden istediği bin dönüm. Bizim ise onlara sunduğumuz yaklaşık üç bin dönüm. Yani bu arazi, üç üniversite kurulacak kapasitede. Ayrıca, konum itibariyle de denize sıfır” şeklinde konuştu.

Eğitim ortamı için elverişli olduğunu vurgulayan Başkan Coşkun, “Önerdiğimiz alan, Karasu’nun en sakin yeri. Ayrıca Karadeniz oto yolunun bağlantı noktasında bulunması da göz ardı edilemeyecek bir avantaj. Fen lisesi gibi eğitim konusunda kaybettiğimiz birçok zayiatımızı bu üniversite ile telafi edeceğiz, inşallah” şeklinde konuştu.

“Yaklaşık bin akademisyenin Karasu ilçemizde ikamet etmesinin Karasu’muza ilkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar birçok konuda eğitimde öncülük edeceğini ve Karasu’nun ufkunu açacağını düşünüyorum” diyen Coşkun, “Elimizden ne geliyorsa SUBÜ’i Karasu’ya kazandırmak zorundayız. Burada en büyük sorumluluk en başta da iktidar partisine düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Bölge ve arazi itibari ile bizim önümüze hiçbir ilçe geçemez” diye belirten Oğuzhan Coşkun, “Geyve ilçe başkanımız ile fikir alışverişinde bulunduk ve Geyve Karasu’ya destek veriyor. Söz tabi ki Hükümette, Rektörlerimizde ve akademisyen arkadaşlarımızda. İkna olmamaları noktasında hiçbir sorunumuz yok” sözlerine yer verdi.