-

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Karasu’da bir tören gerçekleştirildi. Karasu Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törende Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkan Vekili Hüdaver Ağun, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saatler 09:05’i gösterdiğinde ise çalan sirenlerle birlikte Karasu’da adeta hayat durdu. Yağan yağmura rağmen, vatandaşların yollarda ve evlerinin balkonlarında Ata’ya olan minnet ve sevgilerini saygı duruşunda bulunarak gösterdi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Turhan, konuşmasına “10 Kasım, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini ve milletimize kazandırdıklarını anlamak açısından önemlidir” diyerek başladı.

Turhan, “Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığımız yüzyılın ruhuna uygun hedefleri, Türk Milleti’ne bırakarak çağdaş medeniyetler seviyesine gelinmeyi amaçlamıştır. Yalnız 10 Kasım’larda değil her daim Atatürk’ün mücadele azmi üzerine düşünülmelidir” dedi. 10 Kasım Atatürk’ün Anma Günü Töreni, Çetin Turhan’ın konuşmasını tamamlamasıyla sona erdi.