-

BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ'NDEN TEPKİ (izle):

...

Ramazan Bayramı’nda Karasu’da bir camide yaptığı konuşma ile hakkında soruşturma başlatılan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun davasına Pazartesi günü Karasu Adliyesi’nde başlandı. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Balkan Türkleri, bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Adana, Osmaniye, Mersin ve Eskişehir’den Karasu’ya gelen Balkan Türkleri adına basın açıklamasını Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu yaptı. Başkan Sağıroğlu, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

YAHUDİ DÖNMESİ YAKIŞTIRMASI

“Ramazan Bayramı’nda Karasu’da Cuma günü vaaz veren Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Filistin olayları ve Yahudilere değinmiş, bu sırada da Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist (Yahudi dönmesi) olduğunu iddia etmişti.

Toplumsal bütünleşmenin, milli birlik ve beraberliğin harcı olması gereken Müslüman bir din adamı, birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda toplumun arasına nifak tohumları ekerek, Selanik göçmenlerine Yahudi dönmesi demiştir.

1430 yılında 2.Murat ile fethedilmiş Selanik, 482 sene kesintisiz Türklerin egemenliğinde kalmış ve Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’a açılmasında önemli bir durak olmuştur.

Unutulmamalıdır ki, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini tefsir yapılması için kendi cebinden harcayarak Elmalılı Hamdi Yazır’a talimat veren kişi Selanik göçmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy da Balkan Türkü’dür. Büyük İslam alimi Süleyman Hilmi Tunahan da Balkan Türkü’dür.

BİLİNÇLİ YAPILIYOR

Son zamanlarda kaygı verici sayıda kişi ya da kurumlar, Atatürk’e karşı bilinçli bir linç girişimi başlatmıştır. Balkan Türkleri, vatan haini ve dinsiz gösteriliyor, Türk olmadıkları iddia ediliyor. Bu gerçek dışı hareketler kasıtlıdır ve kabul edilemez.

Balkan Türklerinin hassas duygularıyla asla oynanmasın. İlkokul tarihi bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz, hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarını kınıyor ve gerekli cezayı alacağını umuyoruz”