Karasu Belediyesi tarafından, “Temiz Çevre Temiz Karasu” sloganı ile başlayan Bireysel Çöp Kutusu projesi, pilot bölge olarak İhsaniye Mahallesi’nde başlatıldı. Uygulamanın başarılı sonuçlar vermesi üzerine, çalışmanın tüm kırsal mahallelerde hayata geçirileceği bildirildi. İlk etapta 60 bireysel konteyner, mahalle sakinlerine dağıtıldı.

 

İlçe genelinde çıkarılan zamansız çöplerin oluşturduğu kötü görüntünün de kaybolmasını sağlayacak uygulama ile sokak kapılarının önlerine plastik kapaklı, tekerlekli ve aşınmaya dayanıklı konteynerler yerleştiriliyor. Bu şekilde Karasu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde yeni bir çöp toplama sistemine de geçmiş oluyor.

 

ÖNCELİK HİJYEN ve HALK SAĞLIĞI

 

Projede pilot bölge seçilen İhsaniye Mahallesi için hazırlanan bireysel çöp kutularını Belediye Başkanı İshak Sarı tarafından İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden’e teslim edildi. Çöp konusunda ilçe genelinde dikkati davrandıklarını belirten Başkan Sarı, “Önceliğimizin hijyen ve halk sağlığı.. Bu konuda hassas davranıyoruz” dedi.

 

Proje kapsamında, mahalle muhtarlarıyla görüşerek ücretini ödeyen ve şahsına ait olan çöp konteynerleri, hane sahiplerine teslim edilecek. 120 litre kapasiteli konteynerler, her hafta Temizlik İşleri ekiplerince belirli günlerde boşaltılacak.

 

Böylece mahallelerdeki konteynerlerin yer sorunu da ortadan kalkacak” diyen Başkan İshak Sarı,  “Çöpler ortalıkta kaldıkça kötü koku oluşuyor. Sinek yapıyor ve hayvanlar tarafından parçalanıyor. Müstakil konteynerlerle bu sorun da ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

 

UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR: