KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası Karasu Kaymakamlığı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Aziz Meran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Müftülük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Karasu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği Başkanlığı ve Türk Kızılayı Karasu Temsilciliği katıldı. Gerçekleştirilen toplantıyla Karasu’da da İlçe Sosyal Destek Grubu kuruldu ve faaliyete geçti.

 

Mahalle komisyonları görevde

 

İlçe Sosyal Destek Grubu’na bağlı olarak da mahalle muhtarları, muhtarlık birinci azaları ve mahalle imamları ile birlikte her mahalle için bir kamu görevlisi eşliğinde alt komisyonlar oluşturuldu. Genelge gereği, Karasu’da yalnız yaşayan, yakını bulunmayan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçları karşılanacak ve haftalık olarak dağıtımı yapılacak. Acil durumlarda ise ekiplerce destek en hızlı şekilde verilecek. Yakını bulunmayan 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların aşağıdaki irtibat numaralarını ayarak ihtiyaçlarını bildirebilecekleri de belirtildi:

 

112155 ve 156 acil ihbar

(0264) 718 11 72 – Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

(0264) 718 11 63 – Karasu Müftülüğü

(0264) 718 12 00 – Karasu Belediyesi Beyaz Masa

 

Zabıta devriye geziyor

 

Cumartesi günü gece yarısından itibaren 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanırken uygulamanın Karasu Belediyesi Zabıta Ekipleri’nce uygulanacağı belirtildi.  Belediye Zabıta Ekipleri, gün boyu devriye gezdi ve 65 yaş üzeri vatandaşlara evlerine dönmeleri konusunda uyarıda bulundu. Yasak ve uyarılara uymayan vatandaşlara idari ceza uygulanacağı ifade edildi.

 

UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR: