-

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından hazırlanan izleti, Karasulu tüm muhtarlara gönderildi. İzletide 1 Ocak 2001 tarihinden sonra üretilen traktörlerde Devrilmeye Karşı Koruma Çerçevesi (ROPS) bulunmasının yasal zorunluluk olduğu belirtildi.

Traktörlerinde ROPS olmayan sürücülere trafik idari para cezası uygulandığı ve traktörde eksiklik giderilinceye kadar aracın trafikten men edileceği traktör sahiplerine hatırlatıldı. Muhtarlara gönderilen izletinin, mahallelerdeki traktör sahiplerine iletilmesi ile ölüm veya ağır kayıp riskini en aza indirilmesi amaçlandı.

PAHALI DEĞİL!

Hazırlanan izletide “Ülkemizde ve dünyada meydana gelen traktör kazalarının büyük çoğunluğu ölümle sonuçlanmaktadır. Kazalarda ölüm oranını düşürmek bizim elimizde. Çok pahalı ve konforlu önlemlerle değil. Basit ve ucuz bir yöntemle… Sizin ve sevdiklerinizin hayatı için fırsatınız varken önleminizi alın” ifadelerine yer verildi.

Uyarıların ardından cansız manken kullanılan traktörlerin, ROPS olmadan ve takılı haldeyken yaptıkları kazalara ait görüntülere yer verildi. ROPS kullanan traktörlerin kazalarında sürücülere zarar gelmediği ise gözlerden kaçmadı.

KARASU JANDARMASI TARAFINDAN YAPILAN UYARI (İZLE):