-

MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk, Karasu Belediyesi Kasım ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alarak Karasu’nun ciddi bir sorunu olan deprem riskine dikkat çekti. Şentürk, “Her deprem olduğunda aklımıza ve gündeme binaların durumu geliyor” dedi.

“Dairelerin dükkana çevrilmesi, dükkan genişletmek için kolon ve kirişlerin kesilmesi gibi ölümcül hatalar Karasu’da da yapılıyor. Bu kural dışı çalışmalar özellikle sahil kesiminde uygulanıyor” diyen Fatih Şentürk, “Ruhsat verilirken bunların göz önüne alınması hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün Karasu’da hızlandırılması gerektiğine de vurgu yapan Şentürk, “İlçede yüksek katlı binalar mevcut. Olası bir depremde Karasu’da yüzde yüz yıkılacak binalar var. Bu konuda önlemler alınmalı ve gerekli çalışmalar şimdiden yapılmalı” şeklinde konuştu.

YIKILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “Merkezde 10 tane bina tespit ettik. Bu binalar, ilk depremde yıkılmaya hazır olacak şekilde vahim durumdular. Hasar tespitinin yapılıp yıkılması konusunda çalışmalar başlattık” diye konuştu.