-

KARASU KAYMAKAMI DR. AHMET NACİ HELVACI’NIN MESAJI:

“Saygıdeğer Karasulu hemşerilerimin, Toplumsal hayatımızın simgeleşen günlerinden biri olan ve insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramlarımız, kırgınlık ve dargınlıkların unutularak, sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaya imkân sağlayan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günlerdir.

Bayramlar insanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan günlerdir. Manevi duyguların zirveye çıktığı bu günlerde fakiri, kimsesizi, yetimi, öksüzü, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, yardımsever halkımızın, kimsesiz, yardıma muhtaç çocuklar ile ilgiye muhtaç yaşlılarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceğine yürekten inanıyorum.

Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla İlçemizde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır. Seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini temenni ediyorum.

Daha nice bayramları birlikte sağlık, mutluluk ve huzurla geçirebilmemiz adına devam eden Covid-19 salgını nedeniyle öncesinde ve de özellikle bayram süresince mutlaka temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde uyalım. Lütfen bayramdan önce aşılarımız tamamlayalım.

Bu duygularla aziz vatandaşlarımın ve tüm çalışma arkadaşlarımın aile fertleriyle birlikte Kurban Bayramlarını kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum”

KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI’NIN MESAJI:

“Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Mübarek bayram günlerinin, milletimizle birlikte tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Kurban Bayramının gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, kalplerimize huzur ve dünyamıza barış getirmesi diliyorum. Kurban Bayramınız mübarek olsun”

AK PARTİ KARASU İLÇE BAŞKANI HASAN YAVUZYİĞİT’İN MESAJI:

“Kurban Bayramı'nın aziz milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kurban Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Allah'a sonsuz şükürler olsun, bir Kurban Bayramı’na daha erişmiş bulunuyoruz.

Kadim medeniyetimizde bayramlar, bizi biz yapan, bizi ortak idealler havuzunda buluşturup kaynaştıran en önemli ortak paydalarımız, milletçe bizi sevinç içinde birbirine en çok bağlayan manevi vuslat günlerimizdir.

Kurban, cömertliktir. Kurban dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah'a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.

Elbette bugünler, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ve aydınlığı hem arttırmanın hem tanıklığıyla mutlu olmanın günleridir. Özellikle Kurban Bayramının, bayramlarımız içinde kendine mahsus bir yeri ve anlamı vardır.

Aşı olmayı, pandemi kurallarına ve trafik kurallarına uymalarını özellikle hatırlatıyorum Bir hususu özellikle dikkatlerinize sunuyorum; Dünyayı etlisine altına alan ve insanların yaşamlarına sınırlama getiren Covid-19 hastalığı ile aşımızı yaptırarak ve kurallara uyarak mücadele edileceğini unutmayalım.

Ayrıca, bayramlarda yaşanan trafik kazaları yüreğimizi yakıyor. Artık bayramda trafik acısı yaşamayalım. Bunun için bu bayramda yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını ve mutlaka trafik kurallarına uymalarını özellikle hatırlatıyor herkese hayırlı bayramlar diliyorum”