KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Karasu’da esnaflık yapan Yavuz Şirin, bazı yazlık vatandaşların tutumlarına ilişkin serzenişte bulundu. Yazlıkçı vatandaşlara, "Hoş geldiniz" ifadeleriyle sözlerine başlayan Şirin, “Bazı yazlıkçıların, yerel esnafla alışveriş yapmayıp kurumsal firmalara yöneldikleri halde ‘Biz olmasak Karasu geçinemez, esnafın hali nice olur’ şeklinde düşüncelerini duyuyoruz. Ancak bu onların düşüncesi ve bunu kanıyoruz” dedi.

 

İnsanın olduğu yerde alışverişin olağan olduğunu da söyleyen Şirin Ayakkabı ve Çanta İşletme Sorumlusu Yavuz Şirin, “Kurumsal marketler, Karasu Vergi Dairesi’ne bağlı değil ve ilçemize bir katkı sağlamıyor. Herkes istediği yerden alışveriş yapma özgürlüğüne sahip. Ancak sözlerinde tutarlı olmalarını rica ediyorum. Karasu'ya katkı sağlamak istiyorlarsa yerel esnaftan alışveriş yapsınlar. İstemiyorlarsa da bu cümleleri sarf etmesinler” ifadelerini kullandı.

 

Bohçacılar da denetlenmeli

 

Sözlerinin devamında Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da vurgu yapan Yavuz Şirin, “Görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ancak esnafla dirsek teması kurması noktasında zayıf buluyorum. Esnaflarımızın şikayetlerine, dertlerine, isteklerine kulak vermeli” sözlerine yer verdi. Şirin, “Yerel esnafımızın denetlenmesi gerektiği gibi yalnızca yaz sezonunda ilçemize gelerek Karasu'nun yüzü gibi görünen sahildeki bohçacı diye tabir ettiğimiz satıcılar da denetlenmeli” dedi.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına öneride de bulunan Şirin, “Esnaflar belirli şartlar temel alınarak; müşteriyle iletişimi, hijyeni vesaire; ayın esnafı seçilerek sonucunda da o kişiye hediye ya da plaket takdim edilebilir. Bu, esnaflar arası tatlı rekabeti oluşturacak ve Karasu’ya da fayda sağlayacak” şeklinde konuştu. Şirin, yerel yönetimin imara açtığı yerleri güzelleştirip neticesinde ürünleri vatandaşlara sunma noktasında esnafa büyük iş düştüğünü de sözlerine ekledi.

 

İlçede hizmet veren bazı esnaflardan da yakınan Şirin Ayakkabı ve Çanta İşletme Sorumlusu Yavuz Şirin, “Bazı esnaflarımızın kendi meslektaşlarına sahip çıkmadığına şahidiz. Öncelikleri arasında yerel esnafı tutmayarak kurumsal firmalara, internet üzeri alışverişlere yönelimleri oluyor. Karasu esnafı ve halkı Karasu'ya sahip çıkmıyorken biz, dışarıdaki insanlardan bekliyoruz. Bizi en iyi anlayacak yine bizleriz. Birbirimize sahip çıkalım” diyerek açıklamasını sonlandırdı.