-

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu sahilinde meydana gelen kıyı erozyonunun önlenmesi için ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoglu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’i makamlarında ziyaret etti.

Öncelikle hazırlanan çeşitli görsellerle kıyı erozyonu konusunu Sakarya Milletvekillerine aktaran Başkan İshak Sarı, buradaki görüşmelerinin ardından DLH Bölge Müdürü Erdem Öncebe ile bir araya geldi.

Kıyı erozyonunun bir an önce önlenmesi için gerekli tüm çalışmaların acilen başlatılması gerektiğini belirten Başkan İshak Sarı, Ankara ve Bolu görüşmelerinin ardından Sakarya’ya gelerek konuyu AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’e iletti.

SONUÇ BEKLENİYOR

Kıyı erozyonu konusu başta olmak üzere Karasu’da gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler ve çalışmalar ile ilgili önemli makamlarla istişarelerde bulunduğunu belirten Başkanı İshak Sarı, “Gördüğünüz üzere geçen sene yürüyüş yapılabilen sahil bölgemizde bugün itibariyle belirli bölümler suyun içinde kalmış durumda” dedi.

“Kıyı şeridimizde bulunan ve dalgakıran adı verilen tahkimatların olduğu bölgelerde erozyon yaşanmıyor. Fakat dalgakıran olmayan bölümlerde kıyı erozyonunun yaşandığı görülüyor” diyen Başkan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kıyı erozyonunun yaşandığı bölgelere de acilen tahkimatların yapılması gerekiyor. Bununla birlikte bazı dalgakıranların ise kullanım ömrünü doldurduğunu görüyoruz. Bu konuların hepsini milletvekillerimiz başta olmak üzere konuyla ilgili tüm makamlara aktardık. Yaşadığımız kıyı erozyonunun başlatılacak kalıcı çalışmalarla çözüme ulaşacağı kanaatindeyim”