-

SANAYİ ESNAFI TEDİRGİN ve DİKEN ÜSTÜNDE (izle):

...

Cuma günü gerçekleştirilen Karasu Sanayi ve Ticaret Kampüsü tanıtım toplantısı sonrası söz alan S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş, sanayi sitesi esnafının tedirginliğinin devam ettiğini dile getirdi. Toplantı sonunda esnafın sorularının alındığı kısımda söz alan Çatalbaş şu ifadeleri kullandı:

KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI

“Karasu ile ilgili hazırlanan proje, oldukça önemli ve olması gereken bir proje. Geçmiş dönemde, belediye başkanıyla birlikte sanayi bakanlığı genel müdürlüğüne gittik. Böyle bir projenin Karasu’ya kurulmasıyla ilgili talepte bulunduk. Fakat kağıt üzerinde kaldı.

Bu proje, bugün de kağıt üzerinde. Kağıt üzerinde kalmaması için de şehir içerisinde kalan imalatçıların bu tür bir kampüs içine yerleşmesinde fayda var. Projenin, küçük sanayi sitesiyle bir alakası olmadığı ve sanayi sitesinin yerinde kalacağı söyleniyor. Fakat sanayi sitesi esnafı buna inanmıyor. Esnaf tedirgin, esnaf diken üzerinde.

DOSYA NEDEN SİZE VERİLDİ?

Madem küçük sanayi sitesi kalkmayacaksa, imarı boşa çıkartılarak sanayi sitesi dosyası niçin Şehir Planlamacısı Nadir Doğan’a verildi? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da gelerek konuyu yerinde inceledi ve esnafla birlikte planlama yapılması talimatını ilçe başkanı ile belediye başkanına verdi.

Dört ay sonra da sanayi ve ticaret kampüsü önümüze getiriliyor. Sanayi sitesi esnafı olarak talebimiz, 60 dönümlük sanayi sitesi alanının kalması, geriye kalan 90 dönümlük yerin de dosyası zaten Nadir Doğan’da, istenildiği gibi planlanması. Sanayi sitemizi ellemeyin.

Belediye Başkanı her şeyi şeffaf olarak paylaştığını söylüyor ama doğru değil. Küçük sanayi sitesinde yapılan projeyi, sanayi sitesi esnafıyla niçin paylaşmıyorsunuz? Sanayi sitesi nasıl yerinde kalacak? Planı askıya almışsınız, bir de yeniden planlıyorsunuz. Bunu esnafa anlatın. Esnafımızı rahatlatın”