KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

Karasu Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş, Nisan 2018’de Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsal kesiminde bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada  şehit olmuştu. Şehit haberini alan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan bir grup öğrenci ve 4.sınıf öğretmenlerinden Bayram Turhan ile Alaattin Oral, Karasu Şehir Stadı’nda Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş’a yönelik bir program düzenlemişti. Perşembe günü Kuzuluk Mahallesi Namazgah mevkiinde ikamet eden Şehit Baş’ın evini ziyaret eden öğrenciler, Baş’ın ailesine programda hazırlanan pankartı ve programdan görüntülerin yer aldığı CD’yi hediye etti.

 

Odası herkese açık

 

Şehit ailesine gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere Okul Müdürü Mehmet Bayhan ile 4.sınıf öğretmenlerinden Bayram Turhan ve Alaattin Oral da eşlik etti. Öğretmen ve öğrenciler, bir kez daha şehit ailesine başsağlığı diledi. Ziyaret karşısında duygu dolu anlar yaşayan Şehit Ahmet Baş’ın babası Polat Baş, “İlk günden beri bizi ziyaret etmeye, halimi hatırımızı sormaya devam ediyorlar. Bugün de minik yavrularımız tarafından anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. Çok mutlu olduk. Oğlumuzun odasını küçük bir müze haline getirdik. O oda artık bizim değil, herkese açık, Karasu’nundur. İsteyen her zaman gelip gezebilir, odayı görebilir. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize de şifalar diliyorum. Vatanımız sağ olsun” dedi.

 

Yakından tanıklık ettiler

 

Mehmet Bayhan “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz bu küçük yavrularımızın, ülkemizin onlara nasıl emanet kaldığını ve kimlerin hangi bedeller ödeyerek bu vatanı özgür bir hale getirdiğini yakından görmeleri için Şehit Ahmet Baş ağabeylerinin odasını görmelerini istedik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin, vatanımız için ne derece önem arz ettiğini yakından görme fırsatı buldular. Bizi çok iyi şekilde ağırlayan şehidimizin anne ve babasına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Öğrenciler, Şehit Ahmet Baş’ın odasını tek tek ziyaret ederken duygu dolu anların yaşanması da gözlerden kaçmadı.