KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

İçişleri Bakanlığı kararıyla belirli gün ve saatlerde sokağa çıkmalarına izin verilen 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlar için Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplandı ve karar aldı. Sokağa çıkmaları yasak olan o yaş grubu vatandaşlarının Karasu’da sokağa çıkabilecekleri gün, saat ve şartlar açıklandı.

 

- 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, 10 Mayıs Pazar günü saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu izin yürüme mesafesi şartıyla uygulanacak. Araçla seyahat edilemeyecek. Sosyal mesafe kuralına uyulacak ve gerekli durumda yanlarında refakatçi bulundurabilecek.

 

- 14 yaş altı çocuklar, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Yürüme mesafesinde sokağa çıkılabilecek, sosyal mesafe korunacak ve kesinlikle maske takılacak.

 

- 15 ile 20 yaş arası gençler, 15 Mayıs Cuma günü saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu yaş grubu da yürüme mesafesinde sokağa çıkılabilecek, sosyal mesafe korunacak ve kesinlikle maske takılacak.

 

Yukarıda belirtilen tarih ve kurallara uymadan sokağa çıkanlara ise idari para cezası uygulanacak ve gerekli durumlarda adli işlem gerçekleştirilecek.