-

Karasu Kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı, Karasulu mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin, kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

TOPLANTININ FAYDASI

“Bu tür toplantıların ilçemiz açısından faydalı olduğuna inanıyorum” diyen Helvacı, “Mahalli yerel yönetimler olarak, sorunların ayrıntılarına ilişkin bilgileri direkt muhataplarından alarak sorunlara doğrudan müdahale etme imkanı sağlayan toplantılar” diyerek toplantının önemine vurgu yaptı.

Kaymakam Dr.Helvacı, konuşmasında “Karasu’nun mahalle bazlı sorunlarına dokunmak ve çözüm bulmak istiyoruz. Karasu’da yetkimi ve görevlerimi sonuna kadar kullanmaya niyetliyim. Emekliliği gelmiş biri gibi değil, mesleğe yeni atanmış bir kaymakam gibi Karasu’da görev yapacağım” sözlerine de yer verdi.

ALLAH, KARASU’YA BONKÖR DAVRANMIŞ

Karasu’nun sahip olduklarını, dikkat çeken bir cümleyle benzeterek vurgulayan Dr.Ahmet Naci Helvacı, “Allah, Sakarya’ya verirken, Karasu’ya ayrı bir bonkör davranmış. Sayısız güzelliklere ve imkanlara sahip. Sanayisi, tarımı, ticareti ve turizmi açısında kendi dinamiklerine sahip” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Dr.Helvacı, bu dinamiklerin yanı sıra Karasu’nun en önemli eksiğinin nitelikli liseye sahip olmayışı olarak gösterdi. Bu konuda hedeflerinin olduklarını ve çalışmaları sürdürdüklerini de ifade eden Helvacı, “Ayrıca ilçemize SUBÜ’yü de kazandırmak, çocuklarımıza en iyi eğitim kurumlarında eğitim görme imkanı sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar, Kaymakam Dr.Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplanan kurum müdürleri, daire amirleri ve ilçe protokolü ile mahallelerinin başlıca sorunlarını masaya yatırdı.