-

SUBÜ kampüsünün Karasu için getireceği avantajlara değinen Karasu Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Mustafa İngenç, “İlçeye gelecek olan öğrenci, Karasu’nun tanıtımı ve ticari ekonomisi açısından fayda sağlayacak. Üniversiteye ihtiyacımız var. Tam anlamıyla sanayi kenti olamadık. Sanayileşme yönünde çabamız var” sözlerine yer verdi.

Karasu’nun gelir alanlarının çeşitlendirilmesi gerektiğine de değinen Mustafa İngenç, “Bu bakımdan kampüsün gelmesiyle ciddi katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Bu arada eğitim yoluyla çok büyük katkı sağlayan illeri biliyoruz. Eskişehir’i Eskişehir yapan üniversiteleridir” ifadelerini kullandı.

“Karasu, her şeyden evvel Bolu, Kocaeli ve Sakarya’ya yakın” diyen Grup Sözcüsü İngenç, “Öğretim üyesi transferi çok kolay olur. Coğrafi konumu açısından avantajlı ve üniversite bu konuda sıkıntı çekmez” sözlerine yer verdi. İngenç, “Karasu’da iyi bir potansiyel var. Gelecek öğrencilerin konaklamasında bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Bu avantajlar düşünüldüğünde Karasu’ya gelmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.