Dualarla atıldı

 

Karasu Karanlıkdere Mahallesi’nde hayırsever kişilerin katkılarıyla yapılacak olan Yeni Camii’nin temel atma törenine Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Kocaali İlçe Müftüsü ve Karasu İlçe Müftü Vekili Ahmet Halıcı, Merkez Camii İmamı Ali Sarımert, mahalle muhtarları ve Karanlıkdere Mahallesi sakinlere katıldı. Ahmet Halıcı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından caminin temeli protokol üyeleri ve mahalle sakinleri tarafından dualar eşliğinde atıldı.

 

Cami yetersizdi

 

Düzenlenen temel atma töreninde konuşma yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Karanlıkdere Mahallesi’nin gelişmesinden dolayı yetersiz kalan mevcut caminin yerine hayırsever vatandaşlardan tahsis edilen araziye, ihtiyaç duyulan caminin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın desteği ile inşallah en kısa sürede caminin çalışmalarını bitireceğiz. Cenabı Allah camimize temel atmamızı nasip etti. İnşallah bitiminde hep birlikte içinde ibadet etmeyi de nasip eder. Halkımıza maddi manevi verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Camii’miz hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yardımları bekliyoruz

 

Yapılacak olan cami hakkında bilgi veren Karasu Karanlıkdere Mahalle Muhtarı Yakup Demir, “Karanlıkdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin destekleri ile camimizin kısa sürede bitmesi için yardım toplamaya devam ediyoruz. Caminin ne zaman biteceğine dair kesin bir tarih belli değil. Caminin temelini hayırsever kişiler tarafından bağışlanan araziye attık. Camimimz tamamlandığında 350 m² alana sahip olacak. En kısa zamanda bitmesini beklediğimiz Yeni Camii’miz 400 kişilik olacak. Dernek başkanımız Temel Elmalı’ya teşekkür ediyoruz. Tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: