Cuma günü Darıçayırı Mahallesi programında kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, yaptığı konuşma çarpıcı ifadelere yer verdi. Sahneye ilk olarak BBP İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu geldi ve kendilerine yönelik kullanılan ifadelere cevap verdi. “Karalama politikasıyla konuşuyorlar. Çocuksu bir siyaset yapıyorlar. Adeta utanıyorum. Ben sizden özür diliyorum, onlar utanmıyor. Ne yapacağını anlat. Vatandaş ta sana neden oy vereceğini bilsin. Yoksa bırak Mehmet İspiroğlu’yla uğraşmayı, sonun hüsrandır” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Münir Ali Kara’ya da sahneden teşekkür eden Eminoğlu, “Ülkücü adam, doğru konuşur. Aslanlar gibi konuştu kendisi. İnternet kanalında yaptığı açıklamada 46 milyon liranın Karasu’ya yardım değil, hizmet aracı olarak verildiğini söyledi. İller bankasından çıkan paranın, iş yapıldıkça Ankaralı firma tarafından alındığını belirtti. Bunu, İshak Sarı’nın yanında olan Münir Ali Kara kardeşimiz söylüyor. Ama İshak Sarı takılmış kırk altıya. Kendisi kırk altılık öyle anlıyorum” sözleriyle dikkat çekti.

 

 

Seçimden önce neredeydiniz?

 

Eminoğlu’nun ardından sahneye gelerek Darıçayırı Mahallesi’nde kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, sözlerine kendisini kötüleyen adaya gönderme yaparak başladı. “Her gittiği mahallede hakkımda konuşan ve 28 dosyamın olduğunu söyleyen adaya soruyorum. Hakkında bu kadar dosya varsa Yüksek Seçim Kurulu beni nasıl aday gösteriyor? Bugüne kadar iyiydim, trenden inince nedense kötü çocuk olduk. Sürekli olarak Cumhurbaşkanı’mızın adını kullanarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Beceriksizliklerini böyle kamufle ediyorlar. Vatandaş, köylü fındıkta zarar ederken gelmeyen vekiller, şimdi gün yüzüne çıkıp mahalle mahalle sokak sokak gezip oy toplamaya çalışıyor” dedi.

 

Her şeyden haberin var senin!

 

Biz, başkan olduktan sonra daha çok alçak gönüllü olduk, vatandaşı sardık, sevdik. Belediyenin imkanlarınca herkese yardımcı olmaya çalıştık. Onlar ise daha başkan olmadan kibir abidesi olmuşlar, halka yukarıdan bakıyorlar. Halkın yüzüne içten gülmeyi öğren, protesto olmuş senet gibi durma” diyen İspiroğlu’nun sözleri sık sık sloganlarla kesildi. Kendisiyle ilgili olarak elinde bilgi veya dosya olup da savcılığa ihbar etmeyeni sahneden müfteri olarak ilan ettiğini ifade eden Mehmet İspiroğlu, “Beni kötülüyorsan, elindeki bilgiyi, dosyayı savcılığa ver ve adaylığımı engelle de görelim. Ben bu seçimi alacağım. Ne dersen de, ne yaparsan yap boşa çıkacak” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında iddia edilen 46 milyon konusunda İshak Sarı’nın da haberi olduğunu ve partinin grup toplantısında konuşulduğunu dile getiren BBP adayı İspiroğlu, “Her şeyden haberin olduğu halde bilerek yapıyorsun. 46 milyonun 46 kuruşu Karasu’ya geldiyse bu halk beni Karasu’nun ortasında assın” diyerek adeta meydan okudu.

 

Rakamları açıkladı

 

Kendisi için ‘çalışmıyor’ diyenlere de cevap veren İspiroğlu, “Karasu’da yaklaşık 1.000 kilometre yolumuzu kazdılar. Bunun karşılığı da metresi 10 liradır. AGDAŞ’tan karşılık olan iki milyon iki yüz bin lirayı aldık. Telekom’dan aldık. Ama SASKİ’den 450 kilometrenin karşılığı olan dört buçuk milyon lirayı alamadık. Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu, para vermemesi normal. Kendi imkanlarımızla yolları tamamlamaya çalıştık. Eksiğimiz var ve telafisi için de çalışacağız” ifadelerini kullanan Mehmet İspiroğlu, “Önce Allah’ın izni, sonra sizin desteğinizle 1 Nisan’da mazbatayı alıyoruz ve işimize başlıyoruz. Asfalt ve asfalt-beton şantiyemizi kurduk. Şimdiden mahalle içlerini yapmaya başladık. Çıraklık ve kalfalık dönemimiz bitti, ustalık dönemimiz başlıyor. Şimdi nasıl çalışacağımızı görsünler” diyerek sözlerini tamamladı. Darıçayırı'na yapacağı hizmet ve projeleri de açıklayan İspiroğlu’nun konuşmasının ardından meclis üyesi adaylarının halka tanıtılmasıyla program son buldu.