KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Yapımı tamamlanan yeni meslek lisesi ile ilgili olumsuz söylentilerin kamuoyunda rahatsızlık verici boyuta ulaştığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Bilindiği gibi ilçemizde sınavla öğrenci alan nitelikli okul bulunmamaktadır. Bin bir güçlükle kazandığımız öğretmen lisesini ne yazık ki şahsi çekişmelerle uğraşırken kaybettik. Fen lisesine dönüşmesini beklediğimiz okul, sıradan Anadolu lisesine dönüştü” dedi. “Şimdi benzer bir krizi yaşamak üzereyiz. Karasu’nun nitelikli okul kazanması için verdiğimiz mücadele ne yazık ki tam olarak anlaşılamamış. Yeni kurulacak meslek lisesinde yakın gelecekte Karasu’da kurulması planlanan sanayi tesislerinin eleman ihtiyacı hesap edilmiştir” şeklinde sözlerini sürdüren Kara, “Bu doğrultuda açılacak olan okul sadece Karasu için değil, Karasu’ya yatırım yapması planlanan firmalar ve dolayısı ile ülke ekonomisi için de önem taşımaktadır. Sırf bu nedenden dolayı Karasu’ya kurulacak yeni meslek lisesi ekonomik tedbirler kapsamından istisna tutulmuş ve yatırım öncelikleri listesinde yer almıştır” diye konuştu.

 

İdrak edememişler

 

Karasu’da yeni açılacak okulda önümüzdeki çağın ihtiyaçlarına yönelik olarak otomasyon, lojistik ve motor bölümleri açılması için çalışmalar yapılmış ve son aşamaya gelinmiştir. Ancak Karasu’daki okulun ne denli önemli olduğunun bilincini henüz idrak edememiş olduğunu düşündüğümüz idareciler, milyonlarca lira harcanarak atölyesi şekillendirilen motor bölümünü açmayı ertelemektedir” diyerek basın açıklamasına devam eden Münir Ali Kara, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

Gözden geçirilmeli

 

Adapazarı’ndaki iki motor bölümü de yeterli ilgiyi görmüyor” ya da “Karasu’daki yerli otomotiv üretiminin ne zaman kurulacağı belli değil” şeklinde dedikodularına dayalı hareket edildiği iddiası can sıkıcıdır. Devlet başkanımız çıkıp bir sonraki yıl Karasu’da bir firmanın üretim yapacağını ilan etmiş olmasına rağmen devlet kurumu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu durumu tartışmaya açması anlaşılabilir gibi değildir. Eğer Karasu’ya açılacak motor bölümü sayesinde Sakarya’daki okulların toplam ihtiyacı geçtiği düşünülüyorsa Karasu’daki okulun açılmaması yerine 1980 model aletlerle öğretim vermeye çalışan okullar gözden geçirilmeli, 2020 model atölyesi kurulan Karasu’daki okul mutlaka açılmalıdır.

 

Vizyonsuzluk örneği

 

Bir başka rahatsız edici konu ise bu denli önemli bir okula ek bina muamelesi yapılmasıdır. İddiaya göre Karasu’da halen faaliyet gösteren Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki makine teknolojileri bölümünün yeni yapılan okula taşınacağı yönündedir. Eğer makine bölümünün yeni bir binaya ihtiyacı varsa bu ayrıca beyan edilmeli ve yeni bir ek bina yapılmalıdır. Devletin bu denli önemsediği, nitelikli okul olmasını hayat ettiğimiz okula ek bina muamelesi yapılması olsa olsa vizyonsuzluk örneği olabilir. Karar verici mercide olanlar kendi yetki ve sorumlulukları kapsamında hareket ederken görev bilincini unutmamalı, Karasu’nun geleceğine ilişkin karar alırken ise birden fazla kez düşünmelidir. Karasu’ya açılması planlanan okul planlandığı şekil ve nitelikte olmalı, planlandığı zamanda tamamlanmalı ve Karasu’nun eğitimdeki çıtasını yükseltmelidir. Kimse bu okula ek bina muamelesi yapmamalı, yeni bölümlerin açılmaması için rıza göstermemelidir