KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

Subatağı ve Yassıgeçit mahalleleri yolu üzerindeki güzergahta ağaç katliamı yapıldığını söyleyen Limandere Mahallesi sakinlerinden Yunus Çelik, ağaçların keyfi kesildiğini ve çoğunun yapraklarının yemyeşil olduğunu iddia etti.

Ağaçların kesildiğini görünce Limandere Mahalle Muhtarı Sinan Erbaş’ı aradığını ve kendisinin olaydan haberdar olduğunu ifade eden Çelik, “Ağaçların, telefon telleri yüzünden kesildiğini söyledi. Oysaki olay tamamen farklı… Ağaçlar, telefon telleri güzergahında değil” şeklinde konuştu.

“DANIŞIKLI YAPILIYOR”

Bu kesimden günler sonra orman içerisinde yeniden kesim yapıldığını söyleyen Yunus Çelik, “Eğer ağaçlar, telefon telleri güzergahı nedeniyle eksilse bunu kurumun yapması lazım değil mi? Kesimi yapan kişi eski muhtarlardan… Burada bir ağaç katliamı var ve bu danışıklı yapılıyor” diye konuştu.

Yetkili kurumları aradığını fakat “Orman Bölge Şefliği bizim yetki alanımız dışında, bir şey yapamayız” cevabını aldığını dile getiren Çelik, “Bu talana kim dur diyecek? Nasıl göz yumalım? Bu nasıl vicdandır? Bunun hesabını kimse sormayacak mı?” diyerek tepkisini gösterdi.

“ODUNLARI KESİYORDU”

Limandere Mahallesi sakinlerinden Yunus Çelik, “Ağaçları kesen eski muhtarın evinin önünden geçerken kesilen ağaçları panik içinde yakacak odun haline getiriyorlardı. Bu katliamın hesabını soracak yetkili yok mu?” diyerek konuşmasına son verdi.

YUNUS ÇELİK, AĞAÇ KATLİAMINI BÖYLE ANLATTI: