KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Mehmet Karakaş’ın haberi

 

 

Sakarya’nın sahillerinde bu sezon 40 kulede toplam 61 cankurtaran görev yapıyor. Aralarından 6 bayan cankurtaran ise, ekiplerine verdikleri destek ve başarılı performanslarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kadın görevliler, idari çalışmalara katılmanın yanı sıra boğulma vakalarına karşı da tatilcilerin can güvenliği için sahadaki yerini alıyor.

 

Karasu’daki görev sahalarında bulunan kule ile sahil bandında yürüyerek ellerinde dürbün ve megafonla denetim yapan bayan cankurtaranlar, güvenlik kulvarlarını geçenleri uyarıyor. Bayan cankurtaranların, ekiplerine olan desteği de büyük beğeni topluyor.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amiri Şaban Küçükosman, “Bayan cankurtaranların görev yapmasıyla birlikte, tatile gelen bayan vatandaşlarımızın sorunlarında oldukça bir azalma olduğunu gördük” dedi.

 

416 HAYAT KURTARILDI

 

Boğulma tehlikesi geçiren çocukların anneleri yüzme bilmedikleri halde kendilerini denize atıyorlardı ama bizim eğitimli bayan cankurtaranlarımızın sayesinde aileleri de koruma altına alınmış oldu” diyen Küçükosman, “13 Haziran’dan beri bayan personelin de desteğiyle 416 vatandaşımız kurtarıldı” şeklinde konuştu.

 

Vatandaşların cankurtaran ekiplerinin tavsiyelerini dikkate almalarını istediklerini söyleyen Şaban Küçükosman, “Bayan cankurtaranlarımız için çok iyi tepkiler alıyoruz. Devriye gezerken vatandaşların onları alkışladıklarını görüyoruz. Sahillerimize ayrı bir renk kattı ve bizi de güçlendirdi. Marmara bölgesinde dört yıldan beri bayan cankurtaranlarımızla görev yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TATİLCİLER MEMNUN

 

Bayan tatilciler ise Karasu’da görev yapan bayan personelden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tatilci Fatma Akdoğan, “Çocuklarımızla ilgileniyorlar ve bizim bir sorunumuz olduğunda erkeklere anlatamıyoruz. Onlara rahatlıkla söyleyebiliyoruz” derken Muradiye Emir, ise “Bayan cankurtaranlar burada güzel görevler yapıyorlar ve biz de bu kendilerinin güvenliği altında olmaktan çok memnunuz” sözlerine yer verdi.

 

BAYAN CANKURTARANLAR KARASU'DA BÖYLE GÖREV YAPIYOR: