Pazar günü Yalı Mahallesi seçim bürosu açılışını gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi Mehmet İspiroğlu, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Tam bir miting havasında geçen programın açılış konuşmasını BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu yaptı. Konuşmasının başında belediye başkanının, vatandaşın hizmetkarı olacağını, kendisine verilen vekaletle halkın işini yapacak biri olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, seçilecek başkanın halka kibirle bakmaması, halka kabadayı gibi yaklaşmaması ve öfkelenmemesi gerektiğini söyledi. “Böyle biri var mıdır? Var tabii, on yıldır bunun bir tanesini bile yapmayan kişi Mehmet İspiroğlu’dur” şeklinde konuştu. İspiroğlu’nun herkesin her istediğini belki yapamadığını fakat herkesi kucaklamaktan herkese kapısını bir kez olsun açmamazlık etmediğinden de bahseden Eminoğlu, “Vatandaşın ne isteyeceğini iyi biliyoruz. Vatandaşlık öncelikle başkanın kendisini geri çevirmemesini, kapıda bekleyen iki muhafızla değil, başkanın kendisiyle yüz yüze görüşmeyi istiyor” dedi.

 

Siz önce salonu doldurun

 

“Bir hükümet partisi ve belediyesi söylemi tutturmuşlar gidiyor. Hükümet belediyesi olmazsan destek yokmuş. Cumhurbaşkanı’mız, belediye başkanlığından geldiği için 2005 yılında bir yasa çıkarttı. Her ilçe kişi başı aynı ücreti alacak” diyen Hasan Eminoğlu, “Karasu’da hükümet seçmiyoruz ki, Karasu’da ilçeyi idare edecek belediye başkanı seçiyoruz. Biz Karasu’yu kırmaya, dökmeye gelmiyoruz. Kıracak dökeceğe de karşı çıkarız. Kimse hükümete sırtını dayayıp da bize aba altından sopa göstermesin, herkes akıllı olsun. Karasu kararını veriyor, Karasu bugün burada toplanmış ve kararını vermiş. Sen iktidar partisi olarak 300 kişilik salonu dolduramadın biz burada seçim bürosu açılışında bu kadar halkı arkamızda gördük. Bizlere destek veren herkesi de belediyenin ikinci katında bekliyor olacağız. Sizleri dinleyip, dertlerinizi çözmek için orada olacağız. Bu desteğiniz yetkiye dönüştürdüğünüzde biz sizlerin arkanızdan desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Karasu’nun altyapısını ve üstünü de altı ayda halletmezsek bizden hesap sorun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Hak edilen hizmeti rahatlıkla vereceğiz

 

Eminoğlu’nun ardından kürsüye gelen Yalı Mahallesi’nin meclis üyesi adayı Cengiz Demirkapı gelerek mahalle sakinlerini selamladı. Demirkapı’nın konuşmasının ardından BBP meclis üyesi adayları tek tek tanıtıldı. Adayların tanıtımının ardından BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu kürsüye geldi. Geçmiş belediye başkanlarını anarak ve kendilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan İspiroğlu’nun konuşması, sık sık sloganlarla kesildi. “Bugüne kadar hak ettiğiniz hizmeti veremedik. Her şeyi biliyoruz. Bunların nedenlerini de sizlere ileriki günlerde tek tek göstereceğiz, ispatlayacağız. Kimse ayağımıza engel olmadan, ilçemizin hak ettiği hizmeti rahatlıkla verebileceğiz” diyen başkan adayı Mehmet İspiroğlu, “Bizim hiçbir adayla ve partiyle işimiz yok. Kendimizi anlatacağız, oyunuza talip olacağız. Bu saatte buraya geldiğinize göre inanıyoruz ki desteğinizi de göreceğiz. Tüm adaylarımızın çalışmalarına saygı duyuyoruz. Ayrıştırmadan, bölmeden birlikte çalışacağız. Kalpleri kırarak değil, gönülleri yaparak geliyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Karasu halkını kandıramazsınız

 

Kendisini kötüleyerek kimsenin başkan olamayacağını belirten İspiroğlu, 35 yıldır kamuya hizmet ettiğini ve bu sürede bir kişiye dahi sesini yükseltmediğini dile getirdi. Bu kişilerin ilk günden beri koyuldukları yerde durduklarını ve kendilerini geliştirmekten geri kaldıklarını söyleyen İspiroğlu, “46 milyona takılıp duruyorlar. Kendileri de biliyorlar nasıl olduğunu. Bu paranın 46 kuruşu dahi Karasu’ya gelmedi. Hizmet görülmeden İller Bankası parayı ödemez. Bizi kötülemeyi bırakın da varsa projelerinizi halka anlatın. Bakalım o projelerle halkı kandırabilecek misiniz?” dedi. Karasu’da altyapı sorununun çözüldüğünü ve ana yolların asfaltlandığını belirten Mehmet İspiroğlu, sıranın üste geldiğini ve bugüne kadar dökülen 300 bin ton asfalta ilave olarak ara yolların da 31 Mart’tan itibaren yapılacağını ifade etti. “31 Mart’tan sonra bu ilçenin çehresi değişecek ve yakın zamanda 22 projemizi Kentpark’ta sizlere tanıtacağız. Karasu’da gerçek hizmeti nasıl verdiğimizi herkes görecek” diyen İspiroğlu konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

 

İspiroğlu’ndan sert ifadeler

 

On yıldır yaptığım hangi hizmeti o arkadaş ve aveneleri beğendi veya takdir etti, paylaştı? Yapmazlar, gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar çünkü. Hepsi ittifak kurmuş bana karşı geliyorlar. Gelsinler, benim halk ittifakım var, benim arkamda Karasu halkı var. Belediyemi icraya veren icracı arkadaşa soruyorum: Ben nerenin belediye başkanıydım? Senin görevin neydi? Açıkla, ‘Vermedim’ dersen ben başkanlıktan çekileceğim. Varsa yüreğin kürsüden söyle. Sen Karasu’nun icra avukatısın kabul ediyorum. Halkın sofrasından ekmeğini, ahırdan ineğini, sırtından paltosunu aldın. Bu insanlardan nasıl oy almayı hayal ediyorsun? Sana cevabı sandıkta verecekler. Karasu’ya değil vekilleri, bakan da getirseniz bir şey elde edemeyeceksiniz. Arkamdan 28 tane dosyam olduğunu söylüyor. Terörist başının 28 dosyası yok, benim mi olacak? Vatandaş fındıkta ton başına 5 milyon zarar ederken neredeydin? Bana oy veren işçileri işten atacakmışsın? İçinizde fitne ve fesat varken Karasulu size oy verir mi? Asgari ücretle çalışan odacıyı işten atarak neyin intikamını alacaksın? Sen işten adam atmanın hayalini kurarken, ben imkan olsa da 250 garibanı daha işe alsam diye hayal kuruyorum