KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


Karasu Belediye Başkanlığı tarafından “Merakla başlar, ölümle biter” adlı madde bağımlılığına ilişkin program düzenlendi. Cuma günü saat 14:30’da düzenlenen programın sunuculuğunu Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Yıldırım üstlendi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Uzman Aile Danışman Psikolojik Danışman Semiha Özgür Sezer’in madde bağımlılığına ilişkin gerçekleştirdiği konferansa İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Güven Başaran, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nesrin Basmacı, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım, Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, mahalle muhtarları, okul müdürleri ile öğretmen, öğrenci veliler katılım sağladı.

 

Anne babadan ilgi az

 

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın öncesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Birim Sorumlusu Yeliz Ateş Mazlum, kök hücre bağışı ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Mazlum’un ardından kürsüyü Belediye Başkanı Sarı devraldı. "Öğrencilerin yanı sıra ailelerin, anne ve babaların da bu programa katılmalarını isterdim" diyerek konuşmalarına başlayan Başkan İshak Sarı, “Bu konuyla ilgili mücadele ne Belediye Başkanlığının, ne Kaymakamlığın, ne Milli Eğitim Müdürlüğünün ne de herhangi bir kurumun sorunu değil. Tek başına birilerinin verebileceği bir mücadele de değil.  Bu, toplumsal bir sorun. Aynı zamanda devletin bekasını da ilgilendiriyor. Ayrıca bu konuda bilinçli olmak gerekiyor” sözlerine yer verdi.

 

Yaş sırını düşüyor

 

Bağımlılığın yalnızca uyuşturucu ile sınırlı kalmadığını da vurgulayan Sarı, “İnternet, sigara, alkol gibi birçok bağımlılık söz konusu” dedi. Bağımlılığın yaş sınırının girerek düştüğünü belirten İshak Sarı’nın ardından kürsüyü devralan Psikolojik Danışman Semiha Özgür Sezer, öğrencilere bağımlılığın ne olduğunu sorarak konuşmasına başladı. Öğrencilere zaman zaman soru sorarak katılımlarını sağlayan Semiha Özgür Sezer, konuşmasını slayt ile destekledi. Sezer, konuşmalarında madde bağımlılığının ne olduğu, neden madde bağımlısı olunduğu, uyuşturucu maddelerin neler olduğu, madde bağımlısının kendi üzerindeki değişim ve belirtilerin neler olduğuna dair konulara değindi. Yaklaşık bir buçuk saat süren programın ardında Belediye Başkanı Sarı, Sezer’e çiçek takdim etti. İlçe protokolü Semiha Özgür Sezer ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.