KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Fotoğraflar: Esra Angün

 

Pazar günü deniz sezonunu açan Karasu’da pandemi süreci nedeniyle cankurtaran ekipleri göreve başlamadı. Belediye hoparlöründen düzenli olarak “Denize girilmemesi” yönünde uyarılara dikkat etmeyen ve boğulma tehlikesi geçiren yedi vatandaş sudan çıkartılırken günün sonunda bir acı olay yaşandı. Eğitim için Sakarya’ya gelen Suriye uyruklu Bilal Zarife (23) ile Filistin uyruklu Hamza Alashqar (19) isimli öğrenciler hayatını kaybetti.

 

Yabancı uyruklu oldukları öğrenilen dört kişi, Sahilpark’ın yaklaşık 300 metre doğusunda Ada Beach önünde denize girdi. Kıyıdan yaklaşık 100 metre açılan ve kayalıkları geçen dört genç, boğulma tehlikesi yaşayınca çevredeki vatandaşlar ve gönüllü olarak devriye gezen cankurtaran ekipleri boğulma vakasına müdahale etti.

 

Sudan üç kişi çıkartılırken, bir kişi gözden kayboldu. Sivil vatandaşlar ve gönüllü cankurtaran personeli ile Karasu arama kurtarma ekipleri, saat 19:00 sıralarında suda kaybolan genci aramak için Karadeniz’de arama çalışmaları başlattı.

 

TÜM ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMADI

 

Yaklaşık 40 dakika süren aramalar sonuç vermezken, 23 yaşlarında olduğu tahmin edilen yabancı uyruklu genç su yüzünde hareketsiz olarak görüldü. Karasu arama kurtarma ekibinde görev alan Cihan Emre, genci fark ederek sudan çıkarttı.

 

Olay yerinde hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri, talihsiz gence ilk müdahaleyi yaptı. Gencin arkadaşları ise yaşlı gözlerle sağlık ekiplerinin müdahalesini yaşlı gözlerle izledi. Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yabancı uyruklu gencin, tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı ve bir kişinin de yoğun bakımda olduğu öğrenildi

 

GÜNCELLEME:

22:20 - Yoğun bakımda olan ikinci yabancı uyruklu gencin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Ölen gençlerin Suriyeli ve Filistinli olduğu, yaşlarının ise 23 ve 19 olduğu belirtildi. Suriyeli gencin, Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğu da gelen bilgiler arasında...

 

 

 

 

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR: