Cuma günü saat 18:00’da Adanalı Mustafa’nın Yeri’nde Karasu mahalle muhtarlarına yönelik akşam yemeği programı düzenleyen Karasu Muhtarlar Derneği Başkan Adayı Tepetarla Mahallesi Muhtarı Hasan Tabiloğlu, seçim süresinde bazı söylemlerin yanlış olduğuna değindi. Bir gazetede muhtarların ikiye bölündüğüne yönelik söylemlerin yanlış olduğunun altını çizen Tepetarla Mahallesi Muhtarı Tabiloğlu, “Hayır efendim! Aksine Karasu muhtarları tek vücut olmuştur. Geçen günlerde söylediğim gibi, 40 kişi 65 bin kişinin hizmeti için bu yolda. Bizler, kimseyi ayrıştırmayacağız. Seçilen kişi, ayrıştırıcı olamaz. Bu nedenle, ben bu söylemlere katılmıyorum, inanmıyorum” şeklinde konuştu.

 

Sizden iki yılı istiyorum

 

Başkanımız İsmail Hakkı Topaloğlu, yıllarca bu hizmeti yaptı” diyen Hasan Tabiloğlu, “Sağ olsun yenilere bir fırsat verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik kardeşimle birlikte yalnızca bir seçim yarışındayız. Pazartesi günü sandık açıldıktan sonra, seçilecek olan kişi, bu derneğin başkanı olacak. Yani 40 mahallemizin sözcüsü olacak” sözlerine yer verdi. Muhtarlardan, birbirleriyle dayanışma içerisinde geçen ilk iki yılı talep ettiğine de değinen Tabiloğlu, “İki yılın sonunda bu görevi bir başka arkadaşımız devralacak. Burada, bu işi yapabilecek birbirinden kıymetli 39 muhtar arkadaşımız mevcut” dedi. Yönetimindeki muhtarları tanıtan Muhtar Tabiloğlu, muhtarlara yönelik yaptığı konuşmasının devamında, “Bizi desteklerseniz, sizi asla mahcup etmeyeceğimize inanın. Gereken hizmeti sizlere taşıyacağız” diye belirtti.

 

Deneyimlerinden faydalanacağız

 

Düzenleyecekleri aylık toplantılarda dile getirilen sorunların çözümü için hep birlikte gayret göstereceklerini de ifade eden Muhtar Tabiloğlu, “Bizi denemenizi istiyoruz. Bu süreç içerisinde İsmail Hakkı Topaloğlu başkanımızın da deneyimlerinden faydalanacağız. Türker Tetik kardeşim kazanırsa ben onun yardımcısı olacağım veya ben kazanırsam inanıyorum ki o da benim yardımcım olacak” diyerek konuşasını noktaladı. Tabiloğlu’nun ardından söz alan Muhtarlar Derneği mevcut Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ise, “İki adayımız da benim arkadaşım. Kimse seçilirse de benim başkanım olacak” diyerek aday olan Hasan Tabiloğlu ve Türker Tetik’e başarılar diledi. Topaloğlu’nun ardından konuşma yapan Türker Tetik ise, “Muhtarların tek bir görevi var; 6 ay hizmet etmek. Halk, muhtarlar arasında kopukluk olmadığını, birlik ve beraberliğin devam ettiğini gördüğü zaman umudunu kesmez. Dernek seçiminden sonra da birliğimiz devam ederse daha güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum” dedi ve Tabiloğlu’na başarılar diledi.

 

Muhtarlar Derneği Başkan Adayı ve Tepetarla Mahallesi Muhtarı Hasan Tabiloğlu’nun yönetimindeki isimler:

- Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş
- Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz
- İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden
- Karapınar Mahallesi Muhtarı Oğuzhan Öztürk

HABER: Esra Angün