Karasu Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki yolların düzenlenmesinin ardından beklenen tek yön uygulaması da başladı. Salı günü sabah saatlerinden itibaren Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tek yön uygulamasının gerçekleştirildiği cadde ve sokak girişlerinde nöbet tutarak sürücüleri yönlendirdi. Zabıta ekipleri tarafından bir gün önce yerleştirilen ikaz ve yön uyarı levhalarıyla da sürücülerin bilgilendirilmesi sağlandı. Belediye Başkanı İshak Sarı’nın talimatlarıyla çeşitli düzenlemeler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek trafik akışının rahatlaması açısından yön levhaları uygulamasını başlattı.

 

İlçe genelinde uygulanacak

 

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sürücülerin, istedikleri yere daha çabuk ulaşması ve rahat bir trafik sirkülasyonu için Trafik ikaz ve yön levhası çalışmalarımızı titizlikle başlattık. Yön levhaları yapım işine sürücülerin yoğun olarak kullandığı ve ana arter üzerinde ki yol ve kavşak noktalarından başlayan ekiplerimiz, bu çalışmanın şehrin tüm yol ağında ve ana kavşak noktalarının tamamında uygulamaya çalışacağız” ifadelerine yer verildi.

 

Amaç akışı kolaylaştırmak

 

Uyarı levhaları ile ilgili açıklamada bulunan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “İlçe merkezimizde trafik akışının işleyişini kolaylaştırmak amaçlı önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Gidiş ve geliş olarak kullanılan bazı ara sokaklarımızda düzenlemeler yaparak bu caddelerimizi tek yön uygulamasına geçirdik ve gerekli uyarı levhalarımızı astık. İlçe merkezimizde sağlıklı bir ulaşım ağı oluşturmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sürücülerimizin yoğun olarak kullandıkları ana arterlerin giriş kısımlarına yerleştirdiğimiz trafik ikaz ve uyarı levhalarına dikkat etmeleridir” dedi.