Karasu’dan Adapazarı’na taşımacılık yapan Karasu Kocaali Birlik firmasının daha önce 6 lira ödediğini ancak Pazar günü sabahından itibaren kendilerinden 12 lira talep edildiğini söyleyen Birlik Başkanı Başaran Yavuzyiğit, “Diğer ilçelerde Büyükşehir’e bağlı halk otobüsleri, terminallere çıkış parası ödemiyor. Biz, bugüne kadar 6 lira ödüyorduk. Şimdi işletme Karasu Belediyesi’ne ait firmaya geçti. Hiçbir uyarıda ya da bildirimde bulunmadan sabahtan itibaren şoförlerimizden 12 lira istenmeye başlanmış. Bu ücretin yasal dayanağı olmadığı için biz eskiden olduğu gibi 6 lira ödemeye devem ediyoruz” dedi.

 

 

Araç kaldırmayacağız

 

Konu ile ilgili kendilerine hiçbir yazılı ya da sözlü bildirimde bulunulmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Yavuzyiğit, “Zaten zor şartlarda hizmet veriyoruz. Bir de çıkış ücretini iki katına çıkarmak akıl alır gibi değil. Eğer bu şekilde bir dayatma yapılırsa biz de farklı yollar ararız. Gerekirse kontak kapatırız” ifadelerini kullandı. Bu arada Karasu Terminali’nden hareket eden diğer firmalara yönelik bir fiyat artışı yapılmadığı sadece Adapazarı’na yolcu taşıyan Birlik firmasının zamdan etkilendiği de iddia edildi.

 

 

Bilgilendirme yapılacak

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş da terminal işletmesinin el değiştirmesinin ardından fiyatlarda değişiklik yapmak durumunda kaldıklarını ancak uygulamanın Pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi. Karakaş, fiyat artışı ve KARSAŞ’ın işletme şekli ile ilgili hizmet verecekleri firmalara resmi bildirimlerde bulunacaklarını ifade etti. Karakaş, kimseyi zor durumda bırakma niyetleri olmadığını da sözlerine ekledi.

HABER: Cihan Emre