KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Sakarya’nın tüm okullarının ihtiyacını karşılamak ve resmi kurumlara da ürün temin edebilmek üzere temizlik malzemesi üretimini hayata geçirmeyi planlayan Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Koronavirüs tehdidi karşısında dezenfektasyon ürünü üretimine başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, konuyla alakalı olarak KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi’ne bir açıklama yaptı. Turhan, “Uzun süren bir çalışmanın ardından temizlik ürünleri üretip piyasaya sürmek ve okulumuza gelir sağlamayı amaçlıyorduk. Koronavirüs’ün ülkemize sirayet etmesinin ardından üretim alanımızı değiştirdik ve uygun fiyata dezenfektasyon ürününün üretimine geçtik. Sakarya’da üretim yapan ilk ve tek okul Karasu’da bulunuyor” dedi.

 

24 saat üretim

 

Piyasada dezenfektasyon ürünü ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyaca bir katkı sunmak istediklerini belirten Çetin Turhan, “Hem mesleki eğitime olan farkındalığı arttırmak hem de ülkemizin içerisinde olduğu duruma fayda sağlamak istedik” dedi. Okul müdürü ve kimya alanı öğretmenleri ile öğrencilerinin hızlı bir çalışması sonucu kısa sürede ihtiyaca cevap verecek miktarda ürün elde ettiklerini sözlerine ekleyen Turhan, “Seri üretim sonucu ilk ürünü ortaya çıkarttık. 24 saat çalışma usulüyle hem ilçemiz, hem ilimiz hem de civar illerin ihtiyacına cevap vermeye gayret edeceğiz. Diğer resmi kurumların da talepleri oldu, bu taleplere de cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Az miktar, çok alan

 

Piyasada dezenfektasyon ürününün ve bu ürünlerin ham maddesinin bulunmasında zorluk çekildiğine işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Özel gayretlerle hammadde bulduk. Piyasada ürün bulunamıyor, bulunsa da fiyatlar çok yüksek. Hem ürün ihtiyacına cevap vermek hem de fahiş fiyatları biraz da olsa aşağıya çekmek adına litresi 4 lira 25 kuruş artık KDV olan konsantre bir ürün ürettik. Ürünü bire kırk oranda sulandırarak ihtiyaç doğrultusunda kullanılabilecek. Dezenfekte ürünü her alanda kullanılabilecek.  Bir litre konsantre ürünümüz sulandırılarak 80 m² bir alanda rahatlıkla kullanılabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İlk sipariş 6 ton

 

Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan ise, “Uzun yıllar kimya öğretmenliği yaptığım okulumuzda böyle bir üretimin hayalini kuruyorduk ve bu hayalimiz de gerçek oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan başta olmak üzere, idarecilerimiz ve kimya alanı öğretmenleri ile öğrencilerimizin gayretleri sonucu bu ürün ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Koronavirüse karşı ilçemize ve ilimize fayda sağlarsak mutlu olacağız” diye konuştu. Teknik Müdür Yardımcısı Servan Sever de günlük 4-5 ton üretim yapma kapasitesine sahip olduklarını ifade etti. İlk ürünü 14 Mart Cumartesi günü elde ettiklerini söyleyen Sever, “İlk siparişimiz olan 6 tonluk dezenfektasyon ürününü bir gün gibi kısa sürede elde ettik. Sadece Sakarya’dan değil, il dışından da talep var. Bu talebi kısa sürede karşılamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.