-

Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı’ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Şubat’ta köy okullarının, 1 Mart’ta ise 8. ve 12. sınıflar ile ilkokullar ve özel okulların yüz yüze eğitim öğretime başlayacağının müjdesini vermişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan karar ile ilgili detayları açıkladı.

İkinci yarıyılın 15 Şubat’ta başlayacağını ifade eden Bakan Selçuk, “Köy okulları tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze açılıyor. Anaokullarımızı da tam gün olarak açıyoruz. Diğer tüm okullar ve sınıflar uzaktan eğitime devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“1 Mart’ta ilkokulun tüm sınıf düzeyleri (1., 2., 3. ve 4. sınıflar), seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyor” diyen Ziya Selçuk, “8. ve 12. sınıflar, seyreltilmiş tam zamanlı yüz yüze eğitime başlıyor. Özel gereksinimli çocuklar için özel eğitim okulları ve sınıfları açılıyor” dedi.

Selçuk, veli isteğine göre okullara beyan etmek koşuluyla öğrencinin yüz yüze eğitime katılmama hakkı olduğunu ve öğrencinin devamsız sayılmayacağını ancak müfredattan sorumlu olacağını da sözlerine ekledi. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların ise ne zaman yüz yüze eğitim ile ders başı yapacağının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Editör: Karasu Haberleri