-

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminin ardından Başkan Cihan Emre ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ilk görüşmelerini yaptı. Emre, yönetimi eşliğinde İshak Sarı’yı ziyaret etti. Ziyarete ilçe basını da eşlik etti.

“Karasu’muza, esnafımıza hizmet etmenin aşkıyla tutuşuyoruz. 20 günlük süreçte bir heyecanla çıkış yaptık” diyen Cihan Emre, “Bu heyecanın içerisinde bize ulaşan talepleri vardı. Biz de Karasu Belediyesi ve esnaf arasında köprü olarak esnafımıza katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

MÜDAHİL OLMADIK

Başkan İshak Sarı ise “Biz, Karasu Belediyesi olarak Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçim sürecinde tarafsız olduk. Müdahil olmamız gibi bir durum söz konusu olmadı. Esnafımız kimi seçerse onunla beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sarı, “Tabii göreviniz esnafın taleplerini gerek sözlü gerek yazılı bize iletmenizdir. Bunda herhangi bir beis yoktur. Kapımız bu manada herkese açık. İşleri tek kanaldan değerlendirirsek başkalarının memnuniyetsizliğiyle karşılaşırız. Dolayısıyla iki tarafın istişarede bulunmasının daha faydalı olacağını düşüyorum” diye konuştu ve iadeyi ziyarette bulunacağını belirtti.

Ziyarette konu, beklendiği üzere sosyal medya üzerinden yapılan yazışmaya da geldi. Esna Odası Başkanı Cihan Emre’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma İshak Sarı’nın verdiği cevabın ağır olup olmadığı yönündeki soruya Sarı şu yanıtı verdi:

ASLİ İŞİMİZE ANGAJE OLMALIYIZ

“Ağır olduğunu düşünmüyorum. Zaten öyle olsaydı, yazmazdım. Cihan Emre’yi çocukluğumdan tanıyorum. Aynı mahalledeyiz. Kurum ciddiyetini bozarsak o zaman işler birbirine karışıyor. Birbirine karıştığı zaman da biz de mutlu olamayız, kimse de mutlu olmaz.

Dolayısıyla her şeyi birine karıştırmamamız lazım. Kendi asli işimizin angaje olamayız. Farklı bir sonuç ortaya çıkar. Roller birbirine karışır. Rolleri birbirine karıştırdığımız zaman da başarılı olamayız. Sonuçlardan başka başka şeyler çıkar ve bunlardan istifade etmek isteyenler olur”

Cumhuriyet Caddesi’nde Cihan Emre’nin esnaf ile bir araya gelip caddenin projesi üzerine konuşulmasına yönelik soruya ise İshak Sarı şöyle yanıt verdi:

ATEŞLEYEN, MECLİS ÜYEMİZ

“Esnafın sorunları oradan dile getirilmez. Gelinir, burada oturulur ve konuşulur. Ben, o esnafın sorununu biliyorum. Bir tanesi bizim meclis üyemiz ve bunu ateşleyen de o. Onu da biliyorum. O meclis üyemizle ben burada konuştum.

Doğu Karadeniz Caddesi’ni yaparken tepki gösterdiler. Mevlana Caddesi’ne girerken de, Ahmet Genç, Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatırken de tepki gösterdiler. Yapılana karşı, yeniliğe karşı her zaman bir tepki gösteriliyor.

İnsan bilmediğinin düşmanı oluyor. Herkesi memnun etmeye çalışırsanız hiç kimseyi memnun edemezsiniz. Hepimizin kullandığı bir ortak alan var. Herkes de ortak alana saygı duymak zorunda. Kurallar olmak zorunda”

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın sözlerinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre de şu açıklamada bulundu:

AMACIMIZ GALEYANA GETİRMEK DEĞİL

“Ben hiçbir esnafımı bir şeyleri kaşıyor olarak değerlendirmem. Biz, esnafımıza doğru bilgilendirme verilmesinin talebinde bulunduk. Bizim ziyaretimizin asıl amacı bir çay içip, ‘Biz de sizinle Karasu için elimizi taşın altına koymaya hazırız’ diyerek hasbihal etmekti.

Söz konusu Karasu’ysa hepimiz bir bütün olmak zorundayız. Bu caddedeki esnaf, konuya açıklık bekliyor. Biz de heyecanımızla kendilerini dinledik. Perşembe günü sizinle bir randevu talebimiz vardı. ‘Kaymakamdan sonra bize gelin’ dediniz. Hiyerarşi öyledir, doğrudur.

HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ

Bizim amacımız, o görüşmenin detaylarını size sunmaktı. Size karşı esnafı galeyana getirmek gibi bir amacımız söz konusu kesinlikle olamaz. Aynı mahallenin çocuklarıyız. Ben sağlı sollu esnaf dostlarımızın bilgi kirliliğinden uzak kalması talebiyle sizinle bu konuyu görüşecektik.

Beklenen odayı almış olmanın bir heyecanıyla böyle bir tutumun içerisinde olduk. Biliyoruz ki, kapılarınız her zaman bize açık. Gazeteci Sezai Matur’a verdiğiniz , ‘Biz esnafa inemiyoruz’ şeklindeki açıklamanıza istinaden, ‘Açın kapılarınızı. İnemiyorsanız biz sizdeyiz’ amacıyla şahsınızı değil belediyenin tüm birimlerini kast ederek belirttik. Sürçülisanımız varsa, siz her ne kadar, ‘Terbiyesiz’ şeklinde başlamış olsanız da şahsım adına özür dilerim. Bu konuyu da böyle kapatalım”