-

KARGENÇ (Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği), iki ülkede gerçekleştirilen Erasmus+ projesine katılım göstererek Türkiye’yi temsil etti. Projelerden biri olan Fun Legacy adlı Erasmus+ Spor projesinin final organizasyonu için Sofya’da bulunuldu.

Yaklaşık 200 çocuğun katıldığı oyun festivaline Karasu Gazi Ortaokulu’ndan 8 öğrenci ile katılım sağlandı. KARGENÇ Başkanı Ersel Aydın, “Oldukça renkli geçen faaliyet süresince ilçemizden öğrencilerimizin ülkemizi temsil etmesi bizi oldukça gururlandırdı” dedi. Proje süresince Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’nin geleneksel oyunlarının paylaşıldığı toplantılar ve etkinlikler Sofya’da yapılan festivalle noktalandı.

ÖĞRENCİLERİN KATILIMI SAĞLANACAK

KARGENÇ ayrıca Erasmus+ Spor projesi için Napoli’ye de katılım gösterdi. Geleneksel oyunları tanıtmak ve geleneksel oyunlarla çocukların sosyal hayata dahiliyetlerini artırmayı amaçlayan P.L.A.Y (Play, Learn and be an Active Youth) isimli projesi gerçekleştirildi.

Aydın, “Projemiz süresince Türkiye, İspanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’ın geleneksel oyunlarını bir araya getirerek bu oyunları ilkokul beden eğitimi öğretmenlerine sunacağız. Öğrencilerin oyunlara katılımını sağlayacağız” diye konuştu.