-

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergün Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatma Betül Gökhan, İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden ve İhsaniye Mahallesi sakinlerinden hayırsever Ali Osman Karaman; Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na (1. Kademe) ziyarette bulundu.

Ziyarete gelen heyeti Okul Müdürü Furkan Enşici karşıladı. Kendilerine ait yeni okullarında ilk kez eğitime başlayan 32 özel öğrenci, Dr. Ahmet Naci Helvacı, İshak Sarı ve beraberindekilerle keyifli dakikalar geçirdi. Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden heyet, onlara çikolata ikram etti.

İlçede ilk kez 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmet veren Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu (1. Kademe), özel öğrencilere kapılarını açtı. Şu ana kadar 32 öğrencinin kayıt olduğunu ifade eden Okul Müdürü Furkan Enşici, “Okulumuzda şu an faaliyette olan 6 sınıfımız var; 3 tanesi otizm orta ağır, 3 tanesi de orta ağır zihinsel. Merkezdeki özel öğrencilerin kaydını okulumuza aldık. Ancak o okullardaki sınıfları kapatmadık. İhtiyaç halinde o sınıflarda eğitim verilecek” şeklinde konuştu.