-

Karasu’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, yoğun programlarla geçti. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, evde bakım hizmeti alan kadınlarla makamında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım ve Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü personelleri eşliğinde bir araya geldi. Kadınların gününü kutlayan Dr. Helvacı, onlara birer karanfil de takdim etti.

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, polis ekipleriyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda stant açarak kadınlara karanfil verdi ve günlerini kutladı. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım, devletin bir gün değil, her gün kadınların yanında olduğunu hissettirmek adına bu çalışmayı yürüttüklerini belirtti.

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, gönüllülerle birlikte Zübeyde Hanım Anaokulu ve Sezi Eratik Ortaokulu’nda çalışan kadınların gününü kutladı. Ekşi ve beraberindekileri Okul Müdürü Erol Cantürk karşıladı.

CHP Karasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Sultan Cengiz Doğu, kadın kolları üyeleriyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda ilçe kadın esnafını tek tek ziyaret ederek günlerini kutladı ve birer hediye takdim etti. “Bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız” diyen Başkan Sultan Cengiz Doğu, “Eşit ve adaletli bir çalışma hayatı için kadınların güvenceli çalışması, eşit işe eşit ücret alması, iş-özel yaşam dengesinin kurulmasına yönelik, uluslararası standartlar doğrultusunda, gerekli düzenlemeleri yapacağız” şeklinde konuştu.

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu, Elegance Düğün Salonu’nda okulun kadın velileri, sağlık çalışanları ve ilçe kadınlara yönelik bir eğlence programı gerçekleştirdi. Kadınlar, sürpriz çekilişlerle hep hediyelerini kaptı hem de doyasıya eğlendi. Eğlence programında Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba ve öğretmenlerin katılımcılara sunduğu gösteri ise büyük beğeniyle izlendi. Okul Müdürü Türkoğlu Kuba, “Eğlencelere ara verdiğimiz sıkıntılı günlerin tamamen bitmesini arz ediyoruz” diyerek anneler günü için de unutulmaz bir program yapmayı planladıklarını belirtti.

Türk Eğitim-Sen karasu Temsilciliği’nin kadın üyeleri ve erkek üyelerinin eşlerine yönelik, Gölpark Mesire Alanı’nda canlı müzik programı gerçekleştirildi. Programda katılımcılar doyasıya hem eğlendi hem de müziğe doydu.